Jonas Björkman levererade miljonnyheter efter Andra Chansen

2024-04-30: En av miljonvinnarna i Andra Chansen är en man i 50-årsåldern från Uddevalla. Han var precis uppe i att flytta när han mottog beskedet på lördagskvällen av tennislegendaren Jonas Björkman. På söndagen beställde han en ny säng, bokhylla och mattor. En annan vinnare trodde det handlade om ett bluffsamtal och lade på.

Under lördagen skedde dragningen av Lotto Andra Chansen, där alla som spelat Lotto med Joker under det senaste halvåret hade chans att vinna en miljon kronor. Dragningen resulterade i 30 miljonvinster runt om i landet. Uddevallabon fick besked om sin miljonvinst av Jonas Björkman.

– Det kändes väldigt märkligt allting, jag undrade om det verkligen var Jonas Björkman men det lät ju som Jonas Björkman. När vi lagt på loggade jag in på Svenska Spel och där var det ju många kronor. Så det var ju inget lurendrejeri, det var ju Jonas Björkman jag talade med, berättar miljonvinnaren.

Plötslig chock och förvirring byttes snabbt mot glädje och handlingskraft.

– Jag är precis uppe i att flytta och tänkte att jag skulle snåla. Men så hände detta, då beställde jag soffa, bokhylla och mattor ganska direkt.

Flytten ska gå först sen ska miljonvinnaren verkliga drömmen om ny bil.

– En ny bil ska det bli, där är bara frågan hur dyr ska den bli? Jag vill ha så mycket pengar kvar som möjligt för framtiden, avslutar mannen.

Inte alla vinnarsamtal går lika lätt

När Jonas Björkman ringde en vinnare från Växjö trodde vinnaren att samtalet var en bluff och slängde på luren. Men vinsten var ett faktum så nu planerar mannen att ta med familjen på en drömresa till Thailand.

Mannen, som är i 45-årsåldern, började ana något när Jonas Björkman ringde, men samtalet blev kort då mannen initialt trodde att det var lurendrejeri.

− Jag är så van vid att barnen ringer ”prank calls” så jag slängde på luren när Jonas ringde. Men sen började jag fundera på vad det kunde vara och rättade spelet och såg vinsten. Jag blev alldeles förvirrad av alla nollor, säger mannen glatt när Svenska Spel Turs kommunikatör ringer upp. Det känns helt bisarrt! Helt otroligt, det kommer att ta tid att landa i.

Mannen har prenumererat på Lotto i närmare sex års tid när drömmen om en miljonvinst blev sann. Tack vare vinsten vill mannen uppfylla en dröm han aldrig trodde skulle förverkligas.

− Jag har länge drömt om att ta med hela familjen på en resa men jag hade nästan avskrivit den. Det vore en dröm att åka till Thailand så det gör vi nog nästa år, berättar mannen.

Detta blir den andra miljonvinsten till Växjö hittills i år och den fjärde till Kronobergs län.