Vad är Playscan?

Playscan är det första verktyget i världen som hjälper dig hålla spelandet på en hälsosam nivå – som du själv är tillfreds med. Om ditt spelbeteende utvecklas mot att bli mer riskfyllt får du i god tid en signal från Playscan som uppmärksammar dig på detta. Playscan ger dig rekommendationer på hur du kan förändra ditt spelande för att inte dras in i ett osunt och riskfyllt spelande. Playscan är en vidareutveckling av Playscan AB och ersätter det verktyg som tidigare hette Spelkoll.

 

Hur fungerar Playscan?

Man kan säga att Playscan tar temperaturen på ditt spelande. Playscan är en interaktiv tjänst som tar sin utgångspunkt i ditt unika spelbeteende det senaste året. Beteendet matchas sedan mot en modell som visar var du befinner dig. Grönt är lika med stabilt spelande, gult betyder riskabelt spelande och rött är en varningssignal för att man riskerar allvarliga spelproblem. Men inte nog med det, det fina är att Playscan gör en prognos som visar hur ditt spelbeteende kommer att se ut i framtiden utifrån ditt nu rådande spelmönster. Du får alltså förslag på hur du kan förändra ditt spelande för att inte dras in i ett osunt och riskfyllt spelande.

 

Varför lanserar Svenska Spel Playscan?

Att sälja spel är förknippat med ett stort ansvar. I Svenska Spels uppdrag ingår att förebygga osunt spelande. Detta sker bland annat genom att tillhandahålla verktyg för att hjälpa dig som spelare att hitta gränserna för sunt spelande. Playscan är ett av dessa verktyg.

 

Hur registrerar jag mig som användare av Playscan?

Du registrerar dig som användare av Playscan på svenskaspel.se. Ett villkor är att du har ett Spelkort. Om du inte har ett Spelkort kan du enkelt ordna det. Du hittar "Bli kund" under fliken "Logga in" uppe till höger.

 

Måste jag använda Playscan?

Nej, Playscan är helt frivilligt; det är varken en övervakningsfunktion eller pekpinne. Syftet med Playscan är att du ska bli medveten om hur du spelar, och eventuellt vidta åtgärder därefter. Det är helt upp till dig vad du gör av information och rekommendationer du får från Playscan.   

 

Hur hanteras uppgifterna som kommer in till Svenska Spel i samband med att jag samtycker till att använda Playscan?

Att använda Playscan är frivilligt och du kan när som helst avbryta deltagandet och återkalla samtycket.

Svenska Spel behandlar de personuppgifter som lämnas i samband med anmälan till Playscan i enlighet med Personuppgiftslagen (PUL).

 

Hur kan ni garantera att Playscan fungerar?

Playscan är mycket tillförlitligt, men vi kan inte garantera att Playscan är 100-procentigt säkert. Detta beror bland annat på att Playscan endast utgår ifrån de spel du gör med Spelkortet hos Svenska Spel. Spelar du hos andra spelbolag ger Playscan ett resultat som inte överensstämmer med ditt totala spelande. För ett säkrare svar rekommenderar vi att du kompletterar ditt användande av Playscan med Självtestet.

 

Hur säkert är Playscan?

Playscan kan med hög träffsäkerhet avgöra om du är problemspelare eller inom de närmsta veckorna kommer bli problemspelare. Du får i god tid förslag på hur du kan förändra ditt spelande för att undvika att dras in i ett osunt och riskfyllt spelande.

 

Vilka åtgärder vidtar Svenska Spel när Playscan visar att jag är i riskzonen att utveckla ett problemspelande?

Om Playscan visar att ditt spelbeteende tyder på ett problemspelande så kommer du inte längre att få reklam- och kampanjutskick från Svenska Spel. Som användare av Playscan ges du även möjlighet att till exempel sätta en personlig spelbudget, testa dina spelvanor eller stänga av dig själv från att spela under en viss period.

 

Kommer Playscan att utvecklas med tiden?

Ja och ju fler spelare som använder Playscan desto bättre och säkrare kommer tjänsten sannolikt att bli.


Logga in till Playscan här!

Skapa ditt lösenord i fältet nedan
Du har loggat in med ett engångslösenord.
Vänligen skapa ditt nya lösenord.
Tack!
Dina uppgifter är nu registrerade.
Lösenord via sms
Vet du att du snabbt kan få nytt lösenord via sms om du skulle glömma ditt? Ange bara mobilnummer och svara på en kontrollfråga under Kontoinställningar.
Kontoinställningar