•  


Kom igång med Poker

Ladda ner pokerklient

Så här spelar du Mörkpoker

Målsättningen i Mörkpoker är att bilda den bästa handen med hjälp av dina fem (dolda) kort. Varje spelare har rätt att vid ett tillfälle byta ut ett eller flera kort för att därigenom öka chanserna till en bättre hand. Man behöver givetvis inte byta några kort om man inte vill. Vinnare är den spelare som kan visa upp den bästa handen när potten är färdigspelad.

(Observera att reglerna för spelet Mörkpoker 7-E ser något annorlunda ut. Reglerna för Mörkpoker 7-E hittar du här)

 

Given


Den spelare som sitter med givarknappen kallas givare och är den från vars position korten delas ut. Givarknappen roterar medurs när respektive giv är färdigspelad.
 

Mörkar


Innan given startar lägger de två första aktiva spelarna till vänster om givaren en obligatorisk insats. Dessa kallas för lilla respektive stora mörken. Hur stora dessa mörkar är varierar med bordets insatsgräns. Spelar du till exempel på ett 1/2-bord är lilla mörken 50 öre medan stora mörken är 1 krona.

Första aktiva spelare till vänster om givaren lägger lilla mörken och spelaren därefter lägger stora mörken.

Syftet med denna tvingande insats är att se till att det alltid finns pengar att spela om i varje giv. Detta för att skapa stimulans att få igång spelet.
 

Första given


Från givarens position delas vardera fem kort ut till spelarna vid bordet. Dessa fem kort är dolda, vilket innebär att det bara är respektive spelare som kan se de egna korten.

Spelaren till vänster om stora mörken är nu den förste att agera. Han kan välja mellan att syna (samma belopp som stora mörken), höja (ett högre belopp än stora mörken) eller lägga sig. Turen går sedan runt tills alla har gjort sitt val.
 

Byte


Nu har de spelare som fortfarande är med i spelet möjlighet att byta ut ett eller flera av sina kort på handen. Eller om man så önskar, sitta nöjd med de kort man fick från början.
Dessa kort delas ut medurs från givarens position.
 

Satsning och Visning


När kortbytet är genomfört följer ännu en satsningsrunda. Nu är det däremot den första aktiva spelaren till vänster om givaren som agerar först.

När inga fler insatser görs, väntar en visning. Den som kan visa upp den bästa femkortshanden vinner potten. Har två eller flera spelare lika händer delas potten. Det är alltid den spelare som blir synad som visar sina kort först. De andra spelarna behöver inte visa sina kort om de inte har en bättre hand. Om ingen satsning görs under den sista satsningsrundan är det den första aktiva spelaren till vänster om givaren som visar först.
De olika händernas värde hittar du under handranking.

Detta är grunderna i Mörkpoker. Det finns även många pokerböcker som handlar om Mörkpoker som gör det enklare att bli en bättre pokerspelare. Lycka till vid pokerbordet!

Börja spela Mörkpoker och ladda ner pokerklienten det går även bra att spela med MAC

 

Skapa ditt lösenord i fältet nedan
Du har loggat in med ett engångslösenord.
Vänligen skapa ditt nya lösenord.
Tack!
Dina uppgifter är nu registrerade.
Lösenord via sms
Vet du att du snabbt kan få nytt lösenord via sms om du skulle glömma ditt? Ange bara mobilnummer och svara på en kontrollfråga under Kontoinställningar.
Kontoinställningar