•  


Kom igång med Poker

Ladda ner pokerklient

Regler för Omaha Poker

Målsättningen i Omaha är att försöka bilda en så bra hand som möjligt med hjälp av de fyra dolda kort du har på handen (hålkort) tillsammans med de fem öppna kort som läggs ut på bordet (bordskort).
Vinnare är den spelare som kan visa upp den bästa femkortshanden när given är färdigspelad.
I Omaha måste du använda två (varken fler eller färre)av dina fyra hålkort tillsammans med tre av bordskorten när du komponerar din hand.

 


 

Givare

Den spelare som är givare markeras med en givarknapp, och är den från vars position korten delas ut. Givarknappen roterar medurs när respektive giv är färdigspelad.
 

Mörkar


Innan given startar lägger de två första aktiva spelarna till vänster om givaren en obligatorisk insats. Dessa kallas för lilla respektive stora mörken. Hur stora dessa mörkar är varierar med bordets inköpsgräns.

Spelar du till exempel på ett 1/2 No Limit/Pot Limit-bord är lilla mörken 1 krona medan stora mörken är 2 kronor. På ett Fixed Limit-bord är däremot mörkarna i detta fall 50 öre respektive 1 krona.

Spelaren till vänster om givaren lägger lilla mörken och spelaren därefter lägger stora mörken.
Syftet med denna tvingande insats är att se till att det alltid finns pengar att spela om i varje giv. Detta för att skapa stimulans att få igång spelet.
 

Första given


Från givarens position delas vardera fyra kort ut till spelarna vid bordet. Dessa fyra kort är dolda, vilket innebär att det bara är respektive spelare som kan se de egna korten.

Den första aktiva spelaren till vänster om stora mörken är nu den förste att agera. Han kan välja mellan att syna (samma belopp som stora mörken), höja (ett högre belopp än stora mörken) eller lägga sig. Turen går sedan runt tills alla har gjort sitt val.
 

Floppen


När alla insatser är gjorda lägger givaren upp tre öppna kort (Floppen) på bordet. I det här läget är det första aktiva spelare till vänster om givaren som är först att agera. Han kan nu välja mellan att passa, satsa (minst beloppet för stora mörken) eller lägga sig. Turen går nu åter runt tills alla har gjort sina insatser.
 

Fjärde gatan


Givaren lägger nu upp ett fjärde öppet kort (Fjärde gatan) på bordet, varefter satsningsförfarandet fortsätter enligt ovan.
 

Femte gatan


Givaren lägger upp ett femte och sista öppet kort (Femte gatan) på bordet. Ännu en satsningsrunda följer. När inga fler insatser görs, väntar en visning. Den som kan visa upp den bästa femkortshanden vinner potten.

Till skillnad från Texas Hold´em måste man i Omaha använda två (varken fler eller färre) av de fyra egna korten tillsammans med tre av bordskorten för att komponera sin hand.
De olika händernas värde hittar du under handranking.

Detta är grunderna i spelet. Det finns även många pokerböcker som handlar om Omaha som gör det enklar att bli en bättre pokerspelare. Lycka till vid pokerbordet!

Ladda ner pokerklienten. Det går även bra att spela med MAC.

 

Skapa ditt lösenord i fältet nedan
Du har loggat in med ett engångslösenord.
Vänligen skapa ditt nya lösenord.
Tack!
Dina uppgifter är nu registrerade.
Lösenord via sms
Vet du att du snabbt kan få nytt lösenord via sms om du skulle glömma ditt? Ange bara mobilnummer och svara på en kontrollfråga under Kontoinställningar.
Kontoinställningar