•  


Kom igång med Poker

Ladda ner pokerklient

Vanliga frågor om Svenska Spels online-poker


Att komma igång  | Turneringar  | Tekniska frågor  | Säkerhet  | Övriga frågor


Att komma igångHur kommer jag igång med att spela poker hos er?
Du spelar poker på Svenska Spel genom att antingen ladda ner pokerprogrammet för PC eller för din Mac. I vår guide får du reda på allt du behöver veta för att du ska kunna sätta dig vid våra virtuella pokerbord.
Här hittar du guiden


Vem spelar jag mot?
När du spelar poker på svenskaspel.se spelar du endast mot andra svenska spelare på Svenska Spels pokerklient.


Vilka olika typer av spel finns det?
På Svenska Spels Poker finns ringspelsbord som passar alla, vare sig du är intresserad av Texas Hold' em, Omaha, Omaha Hi/Lo, 7-korts stötpoker, Americana, SÖKÖ, Mörkpoker eller Mörkpoker 7-E. Dessutom finns ett antal prova-på-bord för samtliga spel där du kan testa de olika kortspelen med fiktiva insatser. Prova-på-borden spelas generellt med insatsgränser på 1/2 "kronor".

På Svenska Spels Poker förekommer två turneringsformer: Sit & Go samt schemalagda pokerturneringar.
En Sit & Go spelas mellan ett förutbestämt antal deltagare, vanligtvis 2-30. En Sit & Go har ingen bestämd starttid utan kör igång så fort alla platser vid bordet/borden är tagna.

Här kan du läsa mer om våra Sit&Go’s

De schemalagda turneringarna har en specifik starttid. Turneringen öppnas automatiskt på utsatt tid. Deltagarantalet är antingen förutbestämt eller obegränsat. En turnering kan spelas antingen på 10-manna-, 5-manna- eller 2-mannabord.

Här kan du läsa mer om våra schemalagda turneringar


Hur fyller jag på med mer pengar i pokerprogrammet?
För att fylla på mer marker under ett spel klickar du på "Kassa". Där kan du överföra pengar från ditt spelkonto till ditt pokerkonto. Pengarna fylls på när din pågående hand avslutats. ". I den översta rutan ser du hur mycket pengar du har på ditt spelkonto. Fyll i vilket belopp du vill köpa pokermarker för och klicka sedan på ”Köp pokermarker”.


Hur gör jag om jag vill lära mig poker bättre?
Du kan öva upp dina pokerkunskaper i Svenska Spels pokerskola. Här finns övningar som passar både nybörjaren och den lite mer erfarne spelaren. Du kan bland annat träna outsräkning, minnesförmåga och spelförståelse.
Kapitlen avslutas med examensprov.

Till Svenska Spels pokerskola

Du hittar även pokerskolor, regler och tips för Omaha, Mörkpoker, 7-korts stötpoker och Americana i pokermenyn.

Turneringar

Var hittar jag information om kommande pokerturneringar?
Information om pokerturneringarna hittar du i pokerprogrammets lobby. Informationen får du fram genom att markera turneringen i lobbyn. Den visas då i rutan på lobbyns högra sida. Mer utförlig information får du genom att dubbelklicka på turneringen.


Hur registrerar jag mig till en pokerturnering?
Du anmäler dig genom att klicka på respektive pokerturnering och välja ”Registrera”. Anmälningsavgiften består av en startavgift och en bordsavgift, vilka varierar från turnering till turnering, exempelvis 20 kr + 2 kr. Registreringen stänger fyra minuter före turneringens starttid.
Observera att du inte kan anmäla dig till en turnering om du inte har fyllt i dina turneringsgränser under spelgränsfliken. Om du anmäler dig till en satellitturnering som spelas i till exempel fyra steg kommer samtliga fyra turneringar att dras direkt på dina turneringsgränser.


Hur bestäms turneringsvinsterna?
Turneringsvinsterna betalas ut i pengar. Samtliga vinster betalas ut efter att hela turneringen är färdigspelad. Antal prisplatser står i relation till antalet deltagare, även om undantag förekommer. I vissa pokerturneringar (satelliter) kan priserna utgå i form av inträde till kommande, större turneringar. I de fall satellitvinsterna leder vidare till turnering utanför Svenska Spels pokerrum, betalas pengarna ut kontant. Dessa kan sedan användas till startavgift i aktuell turnering om man så önskar.

I de fall som två spelare åker ut under samma giv kommer den som hade flest antal marker innan given påbörjades att få den bättre placeringen i resultatlistan.

Tekniska frågor


Vilken slags dator skall jag ha för att kunna spela?

 • Systemrekommendationer PC:
 • Processor: Motsvarande Pentium 300 MHz eller snabbare.
 • Operativsystem: Windows 2000, Windows XP eller Windows Vista.
 • RAM: Minst 256 MB.
 • Upplösning: 800x600 och 256 färger.
 • Hårddiskutrymme: Minst 20 MB.
 • Fungerande internetanslutning.

Om du använder en personlig brandvägg måste den ställas in så att den accepterar pokerprogrammet.
 

 • Systemrekommendationer Mac:
 • Mac OS X v10.6 Snow Leopard
 • Mac OS X Lion


Kan jag ladda ner pokerklienten och spela på min Macintosh?
Ja, du kan ladda ner och läsa mer på denna sida.

Vad gör jag om jag får problem vid installation/uppdatering av pokerprogrammet?
Om programmet av någon anledning stannar i uppgraderingen kan du installera om hela pokerprogrammet. Avbryt öppningen av programmet och klicka på "Start" nere till vänster på din skärm. Välj "Alla program" och "Svenska Spels Poker". Där väljer du "Avinstallera Svenska Spels Poker".
 När du avinstallerat hämtar du programmet på nytt. Kontrollera även att din brandväggsport 443 är öppen. Du måste även tillåta "poker.exe"-filen att ansluta till internet. Detta kan din internetleverantör eller din datorsupport hjälpa till med om du inte själv har kunskapen. För att starta om installation på Mac, gå först till ?Finder?, program, Svenska Spels Poker och klicka på avinstallera. Ta även bort filen svenskaspelspoker.dmg till papperskorgen under ?Finder? och hämtade filer.


Avbrutet spel/disconnect
Om du av någon anledning skulle tappa kontakten med vår spelserver under ett spel så läggs din hand automatiskt om du inte svarar, förutsatt att någon vid bordet satsar. Om alla passar så är du med tills alla händer visas och har du bästa handen så vinner du, därefter blir du pausad. Skulle någon satsa eller höja och du inte kan svara i tid så läggs din hand och din plats blir pausad.
Om du spelar en turnering och kontakten bryts kommer din plats att bli pausad. Du måste dock betala mörkar när det blir din tur enligt turordningen vid bordet.
Så snart din uppkoppling återupptagits kan du logga in igen om du spelar ett ringspel (cashgame) så måste du själv leta reda på bordet du satt vid och fortsätta spelet, klicka på "Jag är tillbaka" för att fortsätta spela.
Om du spelar en turnering kommer du automatiskt att skickas till "ditt" bord när du loggat in, klicka på "Jag är tillbaka" för att fortsätta spela.

 

SäkerhetHur vet jag att det är säkert att spela på Svenska Spel?
Svenska Spel använder sig av stark kryptering (128-bitars SSL) för all överföring av data mellan din dator och vår server. Spelkortet och personliga inloggningsuppgifter tillsammans med krypteringen borgar för hög säkerhet. Från det tillfälle du väljer att logga in på svenskaspel.se till det att du loggar ut, sker all kommunikation mellan dig som kund och Svenska Spel i krypterat läge.
Det är en beprövad säkerhetslösning, som används på allt fler webbplatser. Den här säkerhetslösningen fungerar oberoende av vilken hårdvara du kör på, det enda krav som föreligger är att du använder en webbläsare som stödjer ovan nämnda kryptering.


Hur kan jag se till att hålla mitt Spelkonto skyddat?
Skulle någon annan person ha kommit över dina inloggningsuppgifter och sedan ändrat dessa så att du själv inte kan logga in ska du kontakta kundservice.
 Skulle du misstänka att någon obehörig tagit del av dina inloggningsuppgifter bör du snarast ändra dina inloggningsuppifter. Det gör du i inloggat läge under Mina Sidor/Mitt konto/Inloggningsuppgifter.
 Skulle någon annan person ha kommit över dina inloggningsuppgifter och sedan ändrat dessa så att du själv inte kan logga in ska du kontakta kundservice: 0770-11 11 11 eller skicka ett mejl till vår support.

 
Kontrollerar Svenska Spel att spelet vid borden inte bryter mot reglerna?
Ja, Svenska Spel övervakar dagligen allt spel som sker på Svenska Spels Poker och vidtar åtgärder i de fall där det konstateras att brott mot Svenska Spels regler har skett. Av säkerhetsskäl går vi inte in närmare på vilka säkerhetssystem och arbetssätt vi använder oss av.


Vad gör jag som spelare ifall jag misstänker att fusk/brott mot reglerna sker?
Om du som kund känner dig utsatt för något misstänkt bör du anmäla detta omgående till Kundservice antingen via mail eller telefon 0770-11 11 11 och begära Poker.
Detta kan gälla allt från otrevliga chatmeddelanden till att spelare samarbetar på ett otillåtet sätt.
När du gör en anmälan behöver vi få följande information från dig:

•    Vilken hand gäller det?
•    Eventuella Alias (nicknames) som är inblandade.
•    Vilket bord gäller det?
•    Vilken tid gäller det?
•    Vilken sorts fusk/brott mot reglerna misstänker du?

Vi kommer då att utreda din anmälan och vid konstaterat brott mot våra regler kommer spelare/spelarna som begått brottet att stängas av i enlighet med de regler som alla pokerspelare måste godkänna.

Hur fungerar slumptalsgeneratorn?
Rättvisa spel är ett av våra kännetecken. Slumpmässigheten i vart och ett av våra spel garanteras i varje steg av pokerleverantören Boss Medias pålitliga system för slumptalsgenerering.
PricewaterhouseCoopers, en internationellt erkänd revisionsbyrå, samt Lotteriinspektionen, har gjort oberoende kontroller av systemet och fastställt att det är statistiskt giltigt.
Boss Medias system för slumptalsgenerering använder det senaste inom hårdvara, en Orion slumptalsgenerator, för att generera riktiga slumptal utifrån elektriska signaler som genereras av två av varandra oberoende Zener-dioder. Korrigerad och analyserad utdata från Orion-enheten används som frö till en praktiskt taget oknäckbar kryptografisk matematisk algoritm som genererar sekvenser av slumptal. Slumptalen används sedan vid behov för att fastställa utkomsten av ett spel.
Bakgrundscykling och andra förebyggande och övervakande tekniker används också för att ytterligare säkerställa att spelresultat inte kan förutses.

Utförlig teknisk beskrivning av slumptalsgeneratorn (pdf) hittar du här


Hur ändrar jag mina inloggningsuppgifter?
Du kan välja ett eget användarnamn och ett lösenord som innehåller både bokstäver och siffror. Skulle det vara så att du glömmer bort dina inloggningsuppgifter är det enkelt att beställa dessa på nytt. Om du snabbt och smidigt vill ha uppgifterna via e-post eller sms är det viktigt att du har registrerat din e-post och ditt mobilnummer under Personliga uppgifter på Mina sidor och att du har angett en kontrollfråga. Om du inte har angett någon e-post eller ett mobilnummer skickas uppgifterna ut till dig via brev till din folkbokföringsadress.

Välj inloggningsuppgifter här (kräver att du är inloggad)
Ange mobilnummer och e-post här (kräver att du är inloggad)
Beställ inloggningsuppgifter här (om du glömt vilka dina uppgifter är)

Övriga frågor

Vilka öppettider har pokern?
Svenska Spels Poker är öppet dygnet runt med undantag för onsdagar 03.00-06.00 då tekniskt underhåll utförs på hela svenskaspel.se.


Vad är rake? Hur mycket tar Svenska Spel i rake?
Rake är den avgift som Svenska Spel tar ut för tillhandahållande av ringspelsbord. Det sker enligt följande tabell.
Raken för turneringar varierar, vi tar dock aldrig ut mer än 10%. I satelliter tas ingen rake.


Hur fungerar det där med spelgränser?
För att spela poker hos Svenska Spel måste du sätta dina personliga spelgränser. Du kan när som helst uppdatera dina spelgränser. Vill du ändra gränserna till ett lägre belopp eller mindre tid, justeras de omgående.

Ändrar du till ett högre belopp eller mer tid görs justeringen enligt följande:

 • Spelbudget per dag – Uppdatering sker två dagar senare.
 • Spelbudget per vecka – Uppdatering sker måndag efterföljande vecka.
 • Spelbudget per månad – Uppdatering sker första dagen efterföljande månad.
 • Speltimmar per speltillfälle – Uppdatering sker dagen efter.
 • Speltimmar per dag – Uppdatering sker två dagar senare.
 • Speltimmar per vecka – Uppdatering sker måndag efterföljande vecka.
 • Speltimmar per månad – Uppdatering sker första dagen efterföljande månad. Observera att du alltid kan spela för din spelbudget + eventuella vinster inom perioden.
  Om tiden skulle ta slut mitt i en hand i ett ringspel (cashgame) eller i en turnering får du spela färdigt handen/turneringen.
  Du kan även välja att utestänga dig själv från allt pokerspelande hos Svenska Spel. Spärr av kontot gäller i en vecka, en månad, tre månader, sex månader eller ett år.

  Mer om spelgränser


  Hur kollar jag en hand som jag har spelat?
  De 1000 senaste händerna sparas på den dator du spelar på. Du hittar handhistoriken i pokerklienten under knappen "support". Du har också möjlighet att e-posta oss och fråga hur din hand såg ut vid ett visst tillfälle. Vi behöver då veta följande:
  • Vilket handnummer gäller det? (Om du har handnumret behöver du inte ange något mer i din förfrågan.
  • Vid vilket bord satt du?
  • Vilken tid spelade du?
  • Vilket alias/spelkortsnummer har du?

Vad är ”övermörk”?
Som en av de första pokersajterna i världen lanserade Svenska Spels Poker övermörk i sin pokerklient.

Så här funkar det:
Övermörk innebär att spelaren till vänster om stora mörken lägger in ett belopp motsvarande dubbla stora mörken. Detta måste göras innan korten börjar delas ut.
Genom att lägga en övermörk köper spelaren "rätten" att agera sist i den första satsningsrundan.
På Svenska Spels Poker finns möjlighet att lägga övermörk finnas på vissa utvalda bord. Dessa markeras med ett "Ö" i lobbyn.


Kan jag anordna en privat turnering online hos er, där jag bjuder in mina egna vänner?
Ja, du bestämmer själv när turneringen ska spelas, vad den ska heta och vilka som får delta.
Du kan välja mellan Texas Hold’em No Limit (10-manna) eller Duell (man-mot-man). Du kan även bestämma mörkstrukturen och antal startmarker i din turnering. Inköpsnivåer finns från 100+10 kr upp till 1000+90 kronor. Tänk på att tidpunkten för din turnering måste ligga minst två dagar framåt i tiden.

Beställ ditt bord här


Vilka ordningsregler måste jag som spelare följa?
Rent spel och trevlig ton är en självklarhet när du spelar poker på svenskaspel.se. Den som överträder dessa "grundregler" kommer tillfälligt eller permanent att stängas av från spelet eller chatten.

Ta del av våra ordningsregler här

Till Svenska Spels pokerskola
Du hittar även pokerskolor, regler och tips för Omaha, Mörkpoker, 7-korts stötpoker och Americana i dropdown-menyn under poker.

Saknar du svaret på din fråga? Klicka här för att komma till Kundservice!

Spelar du för mycket? Ring stödlinjen 020-81 91 00


Gräsroten - 50 miljoner till ungdomsidrotten!

Skapa ditt lösenord i fältet nedan
Du har loggat in med ett engångslösenord.
Vänligen skapa ditt nya lösenord.
Tack!
Dina uppgifter är nu registrerade.
Lösenord via sms
Vet du att du snabbt kan få nytt lösenord via sms om du skulle glömma ditt? Ange bara mobilnummer och svara på en kontrollfråga under Kontoinställningar.
Kontoinställningar