•  


Kom igång med Poker

Ladda ner pokerklient

Regler för Texas Holdem Poker


Målsättningen i pokerformen Texas Holdem är att försöka bilda en så bra hand som möjligt med hjälp av de två dolda kort du har på handen (hålkort) tillsammans med de fem öppna kort som läggs ut på bordet (bordskort). Vinnare är den som kan visa upp den bästa femkortshanden.

 

Givare


Den spelare som är givare markeras med en givarknapp och är den från vars position korten delas ut. Givarknappen roterar medurs när respektive giv är färdigspelad.
 

Mörkar

Innan given startar lägger de två första aktiva spelarna till vänster om givaren en obligatorisk insats. Dessa kallas för lilla respektive stora mörken. Hur stora dessa mörkar är varierar med bordets inköpsgräns. Spelar du till exempel på ett 1/2 No Limit/Pot Limit-bord är lilla mörken 1 krona medan stora mörken är 2 kronor. På ett Texas Holdem Fixed Limit-bord är däremot mörkarna i detta fall 50 öre respektive 1 krona.

Första aktiva spelare till vänster om givaren lägger lilla mörken och spelaren därefter lägger stora mörken.

Syftet med denna tvingande insats är att se till att det alltid finns pengar att spela om i varje giv. Detta för att skapa stimulans att få igång spelet.
 

Första given

Från givarens position delas vardera två kort ut till spelarna vid bordet. Dessa två kort är dolda, vilket innebär att det bara är respektive spelare som kan se de egna korten.

Första aktiva spelare till vänster om stora mörken är nu den förste att agera. Han kan välja mellan att syna (samma belopp som Stora mörken), höja (ett högre belopp än stora mörken) eller lägga sig. Turen går sedan runt tills alla har gjort sitt val.
 

Floppen

När alla insatser är gjorda lägger givaren upp tre öppna kort (Floppen) på bordet. I det här läget är det första aktiva spelare till vänster om givaren som är först att agera. Han kan nu välja mellan att passa, satsa eller lägga sig. Turen går sedan runt tills alla har gjort sina insatser.
 

Fjärde gatan

Givaren lägger upp ett fjärde öppet kort (Fjärde gatan) på bordet, varefter satsningsförfarandet fortsätter enligt ovan.
 

Femte gatan

Givaren lägger upp ett femte och sista öppet kort (Femte gatan) på bordet. Ännu en satsningsrunda följer. När inga fler insatser görs, väntar en visning. Den som kan visa upp den bästa femkortshanden vinner potten. Det är alltid den spelare som blir synad som visar sina kort först. De andra spelarna behöver inte visa sina kort om de inte har en bättre hand. Om ingen satsning görs under den sista satsningsrundan är det den första aktiva spelaren till vänster om givaren som visar först.

Handen kan komponeras på flera olika sätt. Med hjälp av dina två egna kort plus tre på bordet, ett eget kort plus fyra på bordet, eller med de fem öppna korten på bordet. Du kan se vilken Texas Holdem hand som är bäst rankad här.

Detta är grunderna i Texas Holdem. Det finns även många pokerböcker som handlar om Texas Holdem som gör det enklare att bli en bättre pokerspelare. Lycka till vid pokerbordet!

Börja spela Texas Holdem och ladda ner pokerklienten det går även bra att spela med MAC

 

 

Skapa ditt lösenord i fältet nedan
Du har loggat in med ett engångslösenord.
Vänligen skapa ditt nya lösenord.
Tack!
Dina uppgifter är nu registrerade.
Lösenord via sms
Vet du att du snabbt kan få nytt lösenord via sms om du skulle glömma ditt? Ange bara mobilnummer och svara på en kontrollfråga under Kontoinställningar.
Kontoinställningar