•  

Regler vid lottning

Stryktipset

Till grund för lottningen på Stryktipset och tillhörande Topptips ligger de s.k. Tio tidningars tips. De tio förhandtipsen sammanställs till ett protokoll, och för varje match sammanräknas antalet tippade ettor, kryss och tvåor.
 
För att inte ge förhandstipsen alltför stort inflytande får varje match också en fast tilldelning där varje tecken får två enheter. Med andra ord finns redan från starten två möjligheter till tecknet 1, två till tecknet X och två till tecknet 2.
 
Tillsammans med Tio tidningars tips ger detta en total av sexton möjliga utfall per match vid lottningen, varav minst två för varje tecken. Det innebär att varje tecken har minst en chans på åtta att falla ut vid dragningen.
 
Exempel: Om förutsägelsen för en match enligt Tio tidningars tips är 6 ettor, 4 kryss och 0 tvåor, så finns det 8 chanser av 16 för tecknet 1 att bli draget, 6 chanser för tecknet X och 2 chanser för tecknet 2.
 

Måltipset

Lottningen av inställda matcher på Måltipset bygger på de fem senaste årens målstatistik från de tre högsta serierna i Sverige och England.
Vid lottningen finns 100 enheter med olika varianter på det sammanlagda målantalet i matchen (alltså ej matchens resultat).
För närvarande är fördelningen av enheterna enligt följande:
0 mål - 7 %
1 mål - 17 %
2 mål - 23 %
3 mål - 21 %
4 mål - 16 %
5 mål - 9 %
6 mål - 4 %
7 mål - 2 %
8 mål - 1 %
 
Vid lika antal mål går alltid målsumma i spelad match före målsumma i lottad match.
 

Europatipset/Topptipset samt Powerplay

Lottdragning sker med hjälp av särskilda lotter eller enheter representerande hemmaseger, oavgjort respektive bortaseger. Sammanlagt ingår vid dragning 16 enheter där minst två enheter av vardera tecken representeras. Fördelningen bestäms efter det odds på Mixen/Lången som gällde vid tidpunkten för den aktuella matchens öppning. Oddset räknas om till procentenheter som divideras med 16, därefter avrundas till närmaste hela procent.
 
Exempel: 
Startodds på matchen är:
1,25 – 2,80 – 10,5, 
 
Detta räknas om i procent och blir:
64% - 29% - 8%
 
Detta i sin tur bryts ner i 16-delar och blir:
10,22 – 4,56 – 1,22
 
Varpå manuell avrundning tar vid och ger
10 – 4 – 2
 
Om den manuella avrundningen kan tilläggas att det måste vara minst 2 delar på varje tecken,  därav varför låga 1,22 avrundas till 2 istället för 1.
 
Detta ligger sedan till grund för lottningen.
 
Alla lottningar genomförs med hjälp av slumptalsgenerator, typgodkänd av Lotteriinspektionen.
 
Lottningarna övervakas av representant från Lotteriinspektionen och utförs strax efter spelstopp.
 

Skapa ditt lösenord i fältet nedan
Du har loggat in med ett engångslösenord.
Vänligen skapa ditt nya lösenord.
Tack!
Dina uppgifter är nu registrerade.
Lösenord via sms
Vet du att du snabbt kan få nytt lösenord via sms om du skulle glömma ditt? Ange bara mobilnummer och svara på en kontrollfråga under Kontoinställningar.
Kontoinställningar