•  

Frågor och svar (FAQ)

Söker Söker...
Allmänt om Svenska spel
 1. Allmänt om Svenska spel 1. Vem äger Svenska Spel och var ligger det?
  Svenska Spel ägs av staten.
  Huvudkontoret ligger i Visby men vi har även kontor i Sundbyberg.
  Fick du svar på din fråga?
 2. Allmänt om Svenska spel 2. Kommer ni att lämna mina uppgifter till myndigheter?
  Svenska Spel skall behandla information rörande de uppgifter som registrerats om spelaren, inklusive spelkontotransaktioner, konfidentiellt. Endast behörig myndighet kan erhålla sådana uppgifter enligt svensk lag eller regeringsbeslut. Läs mer under villkor för spelkortet som du finner Här
  Fick du svar på din fråga?
 3. Allmänt om Svenska spel 3. Varför måste jag visa legitimation när jag ska hämta ut en vinst?
  Svenska Spel införde den ökade ID-kontrollen för att öka säkerheten för dig vid vinstuthämtning gällande vinster som övertsiger 1000 kronor. Vi säkerställer att rätt vinst går till rätt kund. Vi får genom ID-kontrollen även bättre möjlighet att utreda eventuella oegentligheter vid misstanke om brott. All information rörande de uppgifter som registrerats om spelaren behandlas konfidentiellt. Endast behörig myndighet kan erhålla sådana uppgifter enligt svensk lag, vilket kan vara fallet i samband med brottsutredningar etc.
  Fick du svar på din fråga?
 4. Allmänt om Svenska spel 4. Hur mycket får spelarna tillbaka?
  Det varierar beroende på typ av spel.
  Stryktipset har tex 65% återbetalningsprocent och Keno har 55 %

  I genomsnitt går ca hälften av omsättningen tillbaka till spelarna.
  Mer detaljerat om vad spelen ger tillbaka hittar du i reglerna för respektive spel.
  Fick du svar på din fråga?
 5. Allmänt om Svenska spel 5. Vilka öppettider har Svenska spel?
  Ombudsspel: Spelsystemet har öppet alla dagar i veckan. Måndag till fredag 07.30-23.30, lördag 08.00-23.30 och söndagar 09.00-23.30. Ombuden bestämmer dock själva vilka öppettider de har.

  Internetspel: Svenskaspel.se är öppet för spel- och banktransaktioner dygnet runt alla dagar. OBS! Mixen och Lången har öppet 07.00-24.00 vardagar och 08.00-24.00 under helgen. Övriga tider är all information tillgänglig, men du kan ej göra några spel.

  Varje natt mot Onsdag är Pokerklienten stängd mellan 03.00-06.00 Mer information om öppettider, spelstopp och dragningar i tv, hittar du under respektive spel. Behöver du nå vår Kundservice så har vi öppnet alla dagar mellan klockan 07-02 . Du når oss på tel: 0770-11 11 11
  Fick du svar på din fråga?
 6. Allmänt om Svenska spel 6. Vilka spel har Svenska Spel varit först med?
  Måltipset, Oddset, Lotto Express och Tipsbingo är svenska originalidéer. Dessa har fått många efterföljare i andra länder.
  Fick du svar på din fråga?
 7. Allmänt om Svenska spel 7. Vad är folkbokföringsregistret?
  Folkbokföring är den grundläggande registreringen av befolkningen i Sverige. I folkbokföringen registreras fortlöpande vilka som bor i landet och var de bor.Det är från detta register vi hämtar adresser från.  Registret ligger under Skatteverket. Läs mer på www.skatteverket.se
  Fick du svar på din fråga?
 8. Allmänt om Svenska spel 8. Hur reklamerar jag mina spel?
  Om du inte har fått den vinst du anser sig vara berättigad till eller av annan anledning önskar göra en anmärkning (reklamation) avseende spel så ska du kontakta Svenska Spels Kundservice på tel: 0770-11 11 11 eller via mejl kundservice@svenskaspel.se
  Reklamation ska göras så snart som möjligt dock senast tre månader efter att den spelomgång som reklamationen avser har avslutats.
  Svenska Spel rekommenderar att Kunden använder en särskild reklamationsblankett som kan hämtas Här.
  Du kan även ringa Kundservice så skickar vi ut en blankett till dig. Den finns även hos våra ombud. Gäller reklamationen spel på Vegas så finns blanketten hos respektive restaurang.
  Om reklamationen godkänns, betalas eventuella vinster sedan ut till det bankkonto du angivit till oss alternativt skickas som en Plusgiroutbetalning till din folkbokföringsadress. Utbetalning på utbetalningsavi är avgiftsbelagd.
  Fick du svar på din fråga?
 9. Allmänt om Svenska spel 9. Jag vill inte ha mer reklam från svenska spel hur gör jag?
  Är du inte intresserad av att få reklam, finns det möjlighet att tacka nej genom att klicka på länken kommunikationssätt under rubriken Mitt konto som finns under mina sidor när du loggat in på:svenskaspel.se Om du väljer att spärra dig från reklamutskick kommer du heller inte att kunna ta del av de erbjudanden och kampanjer vi erbjuder på hemsidan. Observera att det kan ta upp till 30 dagar innan spärren träder i kraft fullt ut. Redan planerade kampanjer kan vara på väg till dig. Du kan också under bevakningar avbeställa/beställa utskick så som bevakningar av spel, påminnelser och resultat.
  Fick du svar på din fråga?
 10. Allmänt om Svenska spel 10. Information om behandling av personuppgifter
  Vid högvinst som hämtas ut på bank måste du som vinnare identifiera dig och lämna uppgift till banken om bl.a. personnummer, namn och adress.

  Du behöver även identifiera dig om du hämtar ut en vinst över 1 000kr vid ett spelombud. Vid ombudet registreras ditt personnummer genom att ditt körkort skannas eller manuellt registreras i terminalen.

  Dina personuppgifter lämnas vidare till Svenska Spel och behandlas i syfte att administrera utbetalningen av din vinst, men också för att säkerställa och kontrollera att rätt person får rätt vinst samt för att Svenska Spel ska kunna föra statistik över vinstutbetalningarna. Svenska Spel spar personuppgifterna bara så länge som uppgifterna behövs för dessa syften och raderar därefter uppgifterna.

  Du har rätt att utan kostnad en gång per år få information om vilka personuppgifter Svenska Spel behandlar om dig. Du har också rätt att få felaktiga och inaktuella uppgifter rättade. Begäran om information eller rättelse skickas till AB Svenska Spel, Kundservice, 621 80 Visby.
  Fick du svar på din fråga?
 11. Allmänt om Svenska spel 11. Är det åldersgräns på några spel?
  Det sociala ansvaret är en av grundpelarna i vår verksamhet. Vi arbetar aktivt för att minimera negativa sociala konsekvenser som kan uppstå i samband med spelverksamhet. Därför har vi bland annat en åldersgräns på 18 år för samtliga spel och lotter.
  Fick du svar på din fråga?
 12. Allmänt om Svenska spel 12. Jag vill stödja min klubb hur gör jag?
  Svenska spel har avsatt 50 miljoner kronor som skall gå till landets idrottsklubbar. Vilka klubbar det blir bestämmer du. Har du ett spelkort eller spelkonto så kan du ansluta till tjänsten. Där väljer du upp till tre idrottsklubbar som du vill stödja. Du ansluter dig på webben, mobilen, i butiken eller hos svenskaspels kundservice . När du gjort detta så förvandlas varje krona du spelar till 10 poäng som sen fördelas på de klubbar du valt. För mer information klicka på länken nedan. Stöd ungdomsidrotten
  Fick du svar på din fråga?
 13. Allmänt om Svenska spel 13. Jag skulle vilja ha Svenska Spel som sponsor.
  Svenska Spel får nästintill dagligen sponsor-förfrågningar och erbjudanden från både stora och mindre idrottsklubbar och andra föreningar av olika slag. Men även från olika organisationer och privatpersoner - som vi måste tacka nej till. Vi har dock en sponsringspolicy och strategi som styr den verksamheten inom Svenska Spel. I första hand är den inriktad på förbunds- (landslag) och klubbelitnivå inom ishockey och fotboll, men också förbundssponsring för handboll, bandy och innebandy. I övrigt består vår sponsringsverksamhet också av lokal sponsring på de båda verksamhetsorter vi har våra två kontor, i Sundbyberg och på Gotland.
  Fick du svar på din fråga?
 14. Allmänt om Svenska spel 14. Vad gör Svenska Spel åt problemen med spelberoende?
  Vi arbetar aktivt för att minimera negativa sociala konsekvenser som kan uppstå i samband med spelverksamhet. Därför har vi en åldersgräs på 18 år för alla våra spel. Vi har med hjälp av spelinstitutet som är ett företag med unik kunskap om spelbeteende tagit fram flera olika verktyg för att hjälpa kunder hålla koll på sitt spelande. De verktyg som finns i dag är en obligatorisk veckobudget där spelarna själva anger hur mycket man kan tillåta sig överföra till sitt spelkonto under en vecka. Om denna gräns överskrids kan man inte överföra mer pengar till spelkontot under resterande del av veckan. Det finns också en möjlighet för kunden att "spärra" sitt spelkonto under en av kunden vald tidsperiod. Ytterligare ett verktyg är spelbegränsningar för Poker vilket innebär att du innan du kan spela poker måste sätta dina personliga spelgränser.  Svenskaspel.se har också spelansvarssidor som bland annat innehåller Playscan och ett självtest där man kan se om man befinner sig i riskzonen för att få spelproblem. På dessa sidor finns information om hjälplinje och kamratföreningar för personer med spelproblem. Du kan läsa mer om Spela lagom Här
  Fick du svar på din fråga?
 15. Allmänt om Svenska spel 15. Svenska spels spelansvar och marknadsföring
  Svenska Spel har inte bara en skyldighet att beakta sociala problem kopplade till spelverksamhet, vi har också ett ansvar att erbjuda ett attraktivt sortiment av spel som svarar upp mot vad marknaden efterfrågar. I det ligger även att erbjuda ett antal snabba spelformer som kan vara känsliga ur spelberoendesynpunkt. Ansvarsfrågan är mycket viktig men man måste komma ihåg att vi även finns till för de 98 procent av befolkningen som inte har några problem med sitt spelande. Det är ett komplicerat uppdrag som kräver stor lyhördhet. Det är ju också så att det idag finns en mängd webbplatser som erbjuder spel på Internet. Vi tycker det är bättre att spelarna väljer svenskaspel.se där kontrollen är större än på andra spelsajter. För att spelarna ska välja vår webbplats krävs ett attraktivt spelsortiment som motsvarar kundernas förväntningar, vilket i sin tur kräver att vi hela tiden utvecklar vårt utbud.
  Fick du svar på din fråga?
Bingo
 1. Bingo 1. Vem kontrollerar att Bingodragningarna och lotterna inte manipuleras?
  Bingobrickor, lotter och dragningar slumpas fram med hjälp av en slumpgenerator. Slumpgeneratorn är typgodkänd av Lotteriinspektionen som har tagit Statens Kriminaltekniska Laboratorium till sin hjälp vid godkännandet.
  Fick du svar på din fråga?
 2. Bingo 2. Kan jag välja mina egna turnummer på en bingobricka
  Du kan välja maximalt fem turnummer som kommer på dina brickor. Resterande siffror slumpas fram.
  Fick du svar på din fråga?
 3. Bingo 3. Kan jag spela anonymt på Bingo via internet?
  Ja. Du kan välja att synas med ett alias (ett unikt namn som du själv väljer) istället för ditt riktiga namn när du spelar bingo, vilket innebär att du blir anonym.
  För att välja ett alias måste du först aktivera våra communityfunktioner som du hittar under Mina Sidor och fliken Community.
  Du kan inte byta alias så tänk därför på att välja ett alias som du trivs med. Om du har ett alias från pokern är det detta alias som gäller när du aktiverar communityfunktionerna. Då får du alltså inte välja ett nytt alias.
  Du kan när som helst avaktivera communityfunktionerna. Dina inställningar sparas ifall du skulle vilja gå med igen.
  Fick du svar på din fråga?
 4. Bingo 4. Kan jag annullera ett bingoköp?
  Nej du kan inte annulera ett Bingospel som du betalat.
  Fick du svar på din fråga?
 5. Bingo 5. Hur många måste vara med för att spelet skall starta?
  För att multispel skall starta måste det vara så pass många spelare att en vinst är högre än brickpriset.
  I klassisk bingo krävs det normalt 3 spelare medans det i variantbingo normalt krävs 14-16 spelare. Att det krävs fler i variantbingo beror på att varje delvinst måste bli högre än brickpriset.
  Fick du svar på din fråga?
 6. Bingo 6. Avbrutet Bingospel

  Fick du svar på din fråga?
Bolagsspel
 1. Bolagsspel 1. Vad händer om någon medlem har för lite pengar eller saknar pengar på sitt konto i spelbolaget?
  Vid spel så krävs det att alla medlemmar har tillräckligt med pengar på spelkontot. Om någon medlem har för lite pengar för att betala sin andel i spelet så kan spel inte läggas.
  Fick du svar på din fråga?
 2. Bolagsspel 2. Hur överför jag pengar till mitt spelbolag?
  Först måste du överföra pengar till ditt spelkonto.
  Därefter går du in i det bolag du vill göra överföring till och klickar på "överföringar" Därefter är det bara att fylla i den summa du vill ha på bolaget.
  Fick du svar på din fråga?
 3. Bolagsspel 3. Hur många medlemmar kan vi vara i ett spelbolag?
  Upp till 20 samtidiga medlemmar får finnas i ett spelbolag. Under en period av ett år får maximalt 64 medlemmar varit med i samma bolag.
  Fick du svar på din fråga?
 4. Bolagsspel 4. Vad händer med vinsten i ett bolagsspel?
  Vinsten fördelas lika på varje medlem i spelbolaget och sätts in på medlemens bolagskonto. Man kan sedan välja att sätta över pengarna från sitt bolagskonto till sitt spelkonto och sedan vidare till sitt bankkonto om man så vill.
  Fick du svar på din fråga?
 5. Bolagsspel 5. Kan jag spela Egna Rader via Bolagsspel?
  Ja, använd tjänsten som vanligt och du får en möjlighet att spela via ditt spelbolag i samband med betalning.
  Fick du svar på din fråga?
 6. Bolagsspel 6. När kommer ytterligare produkter såsom t.ex. Oddset vara spelbart i Bolagsspel?
  På sikt kommer fler spel vara möjligt att spela inom Bolagsspel. I dagsläget kan vi dock inte ge något besked om när Oddset är möjligt att spela inom Bolagsspel
  Fick du svar på din fråga?
 7. Bolagsspel 7. Hur fungerar det med betalning när någon medlem ska spela för bolagets räkning?
  När en medlem väljer att spela för spelbolagets räkning så dras det lika mycket pengar från varje medlems konto i spelbolaget. Det är därför viktigt att alla meddlemmar satt in pengar på spelbolaget. Har en eller flera medlemmar 0 kronor i spelbolaget går det inte att lägga ett spel.
  Fick du svar på din fråga?
 8. Bolagsspel 8. Måste den jag bjuder in ha ett spelkonto på svenskaspel.se?
  Ja, när du skapar ett bolag så anger du e-postadresser till dina spelkompisar. Om de du bjuder in inte har spelkonto så kan de kostnadsfritt öppna ett konto och därefter besvara inbjudan.
  Fick du svar på din fråga?
 9. Bolagsspel 9. Vad ska jag tänka på när jag namnger mitt spelbolag?
  Du får bara ange bokstäver och siffror. Dessutom måste namnet vara unikt, så det gäller att vara snabbt ute eller att du kommer på ett klurigt namn.
  Fick du svar på din fråga?
Bomben
 1. Bomben 1. Hur betalar man spel via internet
  För att kunna betala ett spel måste du först ha överfört pengar till ditt spelkonto. Överföringar finner du under mina sidor högst upp till höger på svenska spel när du är inloggad(via dator) Har du frågor hur du överför klicka på länken nedan: Överföringar till spelkonto När du har fört över så väljer du det spel du vill spela. Har du fyllt i kupongen korrekt blir betalaknappen grön. Välj sedan vilken INSATS du vill ha (behövs bara för Bomben, Lången, och Mixen och Keno). 3. Klicka på BETALA-knappen 4. Om du har tillräckligt med pengar på ditt spelkonto betalas spelet och en bekräftelseruta visas. Om inte betalaknappen blir grön beror det oftast på att man fyllt i kupongen fel. När du genomfört betalningen läggs ditt spel under menyn "pågående spel" ta för vana att alltid kolla om spelet ligger där och att allt blivit korrekt.
  Fick du svar på din fråga?
 2. Bomben 2. Hur spelar jag på Oddset Bomben?
  En "bomb" består av två till fyra utvalda matcher. Framför allt är spelobjekten hockey eller fotboll. Det gäller för dig att pricka in rätt målresultat på samtliga matcher som ingår i Bomben

   Klicka på länken nedan för mer information om hur du spelar på Bomben.
  Information om Bomben
  Fick du svar på din fråga?
 3. Bomben 3. Inställd match på Bomben
  Om en eller flera av de matcher som ingår i Bomben du spelat på blir uppskjutna, inställda eller avbrutna gäller följande:
  Om den Bomben du har spelat på består av tre matcher och en av matcherna inte spelas gäller fortfarande ditt vad. Den match som inte spelas får då oddset 1.00.
  Detta gäller även vid systemspel: den match som ej spelas ger oddset 1.00 i vilken kombination den än kan tänkas dyka upp.

  De två återstående matchernas odds multipliceras då med antalet markerade målantal för hemma respektive bortalaget för den match som utgått.

  h x b x Å= Oddset för ditt vad
  h= Antalet markerade mål Hemmalaget
  b= Antalet markerade mål Bortalaget
  Å= Återstående matchernas odds

  Består Bomben som du spelat på av två matcher  och en av matcherna inte spelas upphävs vadet och du får tillbaka din insats.
  Detsamma gäller om Bomben består av tre matcher och två eller fler matcher inte spelas.
  Återbetalning sker vanligen från och med dagen efter att den sista match som ingår i vadet skulle ha färdigspelats.
  Fick du svar på din fråga?
Community
 1. Community 1. Information om Alias
  Ett alias är ett namn du själv hittar på. När du blir medlem i communityn är det detta alias som kommer att synas istället för ditt förnamn på sajten, exempelvis i bingochatten, i pokerklienten och i våra forum. Om du redan har ett alias från pokern så är det detta alias som gäller när du blir medlem i communityn. Communityn finner du om du för muspekaren över texten mina sidor uppe till höger när du är inloggad på svenskaspel.se När du väl har valt ett alias kan du inte byta på grund av att du som spelare skall känna igen vilka du spelar mot och vilka du diskuterar med i Forumen, så se till att du väljer något som du trivs med.
  Fick du svar på din fråga?
Eurojackpot
 1. Eurojackpot 1. Varför kostar Eurojackpot mer i Sverige än i övriga länder?

  Eftersom euron har gått upp och ned den senaste tiden vill vi säkerställa att våra kunder inte får lägre vinster än de som spelar i övriga länder i Europa.

  Därför har vi valt en högre insats så att vi är säkra på att vinsterna hamnar på minst samma nivå som i andra länder. Det gör att vinsterna i Sverige i kommer vara högre än i övriga länder i vinstgrupp 2 till 7.

  Fick du svar på din fråga?
 2. Eurojackpot 2. Eurojackpot olika rätta rader?

  När man rättar sitt Eurojackpotspel och har flera rader, så kommer de rätta siffrorna i olika ordning beroende på vilket spel du tittar på.

  Detta beror på att rättningsläget försöker matcha den rätta raden med din rad så gott det går, för att göra det mer spännande.

  Den rätta raden är alltid densamma.

  Fick du svar på din fråga?
 3. Eurojackpot 3. Information om Eurojackpot


  Eurojackpot är spelet med en snabbväxande Jackpot som startar på ca 85 miljoner och kan växa till ca 900 miljoner kronor.

  Spelet är ett samarbete mellan Tyskland, Spanien, Italien, Holland, Slovenien, Finland, Danmark, Island, Norge, Estland, Lettland, Litauen, Kroatien, Tjeckien, Ungern och Sverige


  I Sverige kan du spela Eurojackpot från den 28:e januari 2013

  På Eurojackpot gäller det att pricka in 5 nummer av 50 samt 2 av 10 stjärnnummer. Vid varje dragning dras 5 nummer och 2 stjärnnummer. Är du ensam om att få 5+2 rätt är du garanterad minst 10 miljoner euro.
  Eurojackpot kostar 25 kronor per rad och vecka. Spelstopp är varje fredag kl 19.00
  För mer information om Eurojackpot , klicka på länken nedan
  Eurojackpot

  Fick du svar på din fråga?
Inloggningsfrågor
 1. Inloggningsfrågor 1. Vad är användarnamn?
  Ett användarnamn är ett påhittat namn eller en kombination av siffror och bokstäver som du själv väljer när du registrerar dig på svenskaspel.se och som du sedan använder för att logga in på sajten. Användarnamnet används tillsammans med ett lösenord, som du också väljer när du registrerar dig.  Användarnamnet och lösenordet kallas för inloggningsuppgifter och de behövs för att verifiera att det är du och ingen annan som loggar in på sajten. Därför bör du inte lämna ut dina inloggningsuppgifter till någon annan.  I och med att du kan välja både användarnamn och lösenord själv blir det lättare att komma ihåg dina inloggningsuppgifter. Dessa uppgifter kan du sedan ändra när som helst under Mina sidor på svenskaspel.se.  Användarnamnet skall innehålla  minst 6-30 tecken varav minst en bokstav. Tillåtna tecken är 0-9 a-z A-Z.@-_

  Fick du svar på din fråga?
 2. Inloggningsfrågor 2. Jag har spärrat mitt spelkonto. Hur aktiverar jag det igen?

  Har du själv valt att spärra ditt spelkonto?

  För att vi skall kunna öppna ditt spelkonto för spel igen behöver vi få en skriftlig begäran från dig. De uppgifter vi behöver är:

  Personnummer
  Namn
  Ärende
  Namnunderskrift

  Detta skickar du till:
  Svenska Spel
  Kundservice
  621 80 Visby
  eller faxar till 010-120 00 00

  Om du har tillgång till en scanner eller kamera går det bra att scanna in / ta kort på  de begärda uppgifterna och bifoga dessa tillsammans i ett dokument via mejl.
  Mejladressen är: kundservice@svenskaspel.se  Har du spärrat inloggningen genom att slå fel lösenord?  Klicka på länken : Glömt inloggning

  Fick du svar på din fråga?
 3. Inloggningsfrågor 3. Hur börjar jag spela på Internet?
  Klicka på länken: Bli kund/Skapa inloggning

  Där kan du registrera dig och skapa användarnamn och lösenord. När du skapat din inloggning och innan du kan spela behöver du föra över pengar till ditt spelkonto. Hur du gör detta kan du läsa om här: Överföringar
  Fick du svar på din fråga?
 4. Inloggningsfrågor 4. Min inloggning har blivit spärrad. Hur gör jag?
  Oftast blir man spärrad då man försökt logga in med felaktigt lösenord.
  För att få bort denna spärr kan du beställa ett nytt engångslösenord.
  Det är ett engångslösenord som du sedan måste byta till ett eget lösenord.
  Du kan välja mellan två olika leveranssätt, dels kan du få koden per post till din folkbokföringsadress eller via ett sms till din mobiltelefon. Observera om du vill ha lösenordet via sms, måste ditt mobiltelefonnummer finnas registrerat hos oss och du måste ha registrerat en kontrollfråga sedan tidigare.

  I och med att du beställer en nytt lösenord så upphör ditt tidigare lösenord att gälla.

  Klicka  på länken nedan för att beställa ett engångslösenord: Beställa Engångslösenord
  När lösenordet kommer skall du logga in som vanligt och sedan följa instruktionerna.

  Om du får meddelande om att ditt konto fortfarande är spärrat trots att du beställt ett nytt lösenord, kontakta Kundservice på telefon 0770-11 11 11
  Fick du svar på din fråga?
 5. Inloggningsfrågor 5. Vad är Kontrollfråga?
  Kontrollfråga är en fråga som du lägger in när du är inloggad.
  Detta gör du för att snabbt få nytt lösenord skickat via sms om du någon gång råkar glömma lösenordet.
  I formuläret för glömt inloggning får du sedan skriva svaret på den frågan du lagt in tidigare.
  Fick du svar på din fråga?
 6. Inloggningsfrågor 6. Vad är lösenord?
  Ett lösenord är ett ord eller en kombination av siffror och bokstäver som du själv valt. Det används på alla internetsidor där du erbjuds att skaffa en inloggning, inklusive på svenska spels internetsida. Lösenordet är personlig och är till för att säkerställa att det är du och ingen annan som loggar in på internetsidan. Därför ska du aldrig lämna ut ditt lösenord till någon annan.

  Ditt lösenord använder du tillsammans med ditt användarnamn för att kunna logga in på www.svenskaspel.se. Där kan du följa dina spel, få tillgång till olika tjänster och administrera ditt spelkonto. Lösenordet är personligt för att ingen annan skall komma åt dina uppgifter.

  När du blir kund på svenskaspel.se får du själv välja ett användarnamn och ett lösenord. Dessa uppgifter kan du sedan ändra när som helst under Mina sidor på svenskaspel.se.
  Fick du svar på din fråga?
 7. Inloggningsfrågor 7. Hur gör jag om jag glömt mitt lösenord?
  Om du har glömt ditt lösenord kan du beställa ett nytt genom att klicka på länken: Glömt inloggning

  Du kan välja att få lösenordet via brev eller via sms. För att få lösen via sms krävs att du har angett ett korrekt mobilnummer i vårt register samt att du har registrerat en kontrollfråga .

  Om du inte har en kontrollfråga kan vi inte sända dig ett engångslösenord via sms av säkerhetsmässiga skäl.  Istället går lösenordet ut via brev.
  Du kan även beställa ett nytt engångslösenord för inloggning via vår telefonservice  0770-11 11 11. Där går lösenordet endast ut via brev till din Folkbokföringsadress.
  Fick du svar på din fråga?
Keno
 1. Keno 1. Hur betalar man spel via internet
  För att kunna betala ett spel måste du först ha överfört pengar till ditt spelkonto. Överföringar finner du under mina sidor högst upp till höger på svenska spel när du är inloggad(via dator) Har du frågor hur du överför klicka på länken nedan: Överföringar till spelkonto När du har fört över så väljer du det spel du vill spela. Har du fyllt i kupongen korrekt blir betalaknappen grön. Välj sedan vilken INSATS du vill ha (behövs bara för Bomben, Lången, och Mixen och Keno). 3. Klicka på BETALA-knappen 4. Om du har tillräckligt med pengar på ditt spelkonto betalas spelet och en bekräftelseruta visas. Om inte betalaknappen blir grön beror det oftast på att man fyllt i kupongen fel. När du genomfört betalningen läggs ditt spel under menyn "pågående spel" ta för vana att alltid kolla om spelet ligger där och att allt blivit korrekt.
  Fick du svar på din fråga?
 2. Keno 2. Hur spelar jag på Keno?
  Keno har dragning varje dag i TV4. Vid varje dragning drar vi 20 vinnande nummer av 70 och det gäller att ha så många rätt som möjligt. Du kan välja mellan att spela mellan 1 till 11 nummer där antalet representerar en Keno- Nivå med en egen vinstplan. Ju fler nummer du spelar desto högre är vinsterna medan färre nummer ger dig högre vinstchans. Klicka på länken nedan för att läsa mer om hur du spelar på Keno. Information om Keno
  Fick du svar på din fråga?
Lotto, Joker
 1. Lotto, Joker 1. Hur förlänger jag mitt spel på svenskaspel.se
  För att förlänga ett spel på Internet börjar du med att logga in med ditt användarnamn och lösenord på svenskaspel.se och klickar på Mina sidor.

  Du är nu på dina Avgjorda spel. På sida 1 visas dina tjugofem senaste spel och du har möjlighet att bläddra till tidigare lagda spel med hjälp av pilen till höger ovanför spelen.
  Du förlänger önskat spel genom att bocka i rutan till vänster om spelet och klicka på knappen Förläng. Bekräfta köpet genom att klicka på Förläng ytterligare en gång i bekräftelserutan. Kontrollera sedan att spelet är korrekt under Pågående spel.
  Du kan endast förlänga ett spel i taget.
  Fick du svar på din fråga?
 2. Lotto, Joker 2. Hur betalar man spel via internet
  För att kunna betala ett spel måste du först ha överfört pengar till ditt spelkonto. Överföringar finner du under mina sidor högst upp till höger på svenska spel när du är inloggad(via dator) Har du frågor hur du överför klicka på länken nedan: Överföringar till spelkonto När du har fört över så väljer du det spel du vill spela. Har du fyllt i kupongen korrekt blir betalaknappen grön. Välj sedan vilken INSATS du vill ha (behövs bara för Bomben, Lången, och Mixen och Keno). 3. Klicka på BETALA-knappen 4. Om du har tillräckligt med pengar på ditt spelkonto betalas spelet och en bekräftelseruta visas. Om inte betalaknappen blir grön beror det oftast på att man fyllt i kupongen fel. När du genomfört betalningen läggs ditt spel under menyn "pågående spel" ta för vana att alltid kolla om spelet ligger där och att allt blivit korrekt.
  Fick du svar på din fråga?
 3. Lotto, Joker 3. Hur rättar jag Joker?
  Jokerraden består av sju siffror och du kan vinna från båda håll. Om den rätta raden exempelvis är 1234567 får du två rätt om du har 12***** eller *****67, tre rätt om du har 123**** eller ****567 och så vidare upp till sju rätt. För sju rätt på Joker vinner du genom den fasta vinstplanen minst 10 miljoner om du satsat 10 kr. Du kan också få rätt i både början och slutet av raden samtidigt. Har du exempelvis 12***67 enligt samma dragningsexempel som ovan så får du 2+2 rätt (ej 4 rätt utan 2 stycken 2 rätt). Alla kombinationer med minst två rätt från bägge håll ger vinst. Följande kombinationer är möjliga: 4+2, 2+4, 3+3, 3+2, 2+3, 2+2 Klicka på länken för mer information om Joker Information om Joker
  Fick du svar på din fråga?
 4. Lotto, Joker 4. Hur fungerar Lotto?
  Lotto är spelet där det gäller att pricka in sju nummer av 35. Du spelar genom att välja sju nummer för att spela en enkelrad. Du kan också spela flera enkelrader samtidigt eller spela systemspel. Det finns även färdiga spel att välja på som är slumpade och färdiga att betala. För att få chans på Drömvinsten kryssar du i om du vill ha Joker. Drömvinsten faller ut om du har sju rätt på lotto och samtidigt minst två rätt på Joker. Lotto kan du spela både på internet och hos ombud. För mer information följ länken nedan: Om Lotto
  Fick du svar på din fråga?
 5. Lotto, Joker 5. Hur fungerar Jackpot på Lotto?
  Om ingen frår 7 rätt på Lotto går vinstpotten för 7 rätt vidare till nästa dragning för onsdag eller lördag, det blir en så kallad jackpot. Den som tillslut får in 7 rätt vinner den uppbyggda jackpoten. Jackpot kan du bara vinna på dragningen för Lotto 1. För aktuell jackpotinformation, gå in på länken nedan:Turspel
   Vill du spela på spel med helgens alla jackpotar så har vi jackpotpåsen för dig Klicka på ikonen, jackpotpåse uppe till höger bland alla våra spel.
  Fick du svar på din fråga?
Lottoprenumeration
 1. Lottoprenumeration 1. Hur skaffar jag en Lottoprenumeration?
  Via svenskaspel.se, direktutskick eller också kontaktar du Kundservice som skickar dig en beställningsfolder
  Fick du svar på din fråga?
 2. Lottoprenumeration 2. Hur avslutar jag min Lottoprenumeration?
  Du kan säga upp din prenumeration på Lotto genom att klicka på länken nedan:

  Avsluta Lottoprenumeration

  Du kan även mejla, skicka brev eller ringa kundservice om du vill säga upp din prenumeration.
  Fick du svar på din fråga?
 3. Lottoprenumeration 3. Var sätts vinsten in när jag prenumererar på Lotto?
  Vinsterna sätts in på samma konto där betalningen hämtas. Vinner du en onsdag sätts pengarna över till banken på fredagen. Vinner du en lördag så finns pengarna på kontot kommande tisdag.
  Fick du svar på din fråga?
 4. Lottoprenumeration 4. Hur sker betalningen för Lottoprenumeration?
  Via autogiro. Hämtning av pengar sker den 28:e varje månad, eller närmast kommande vardag. Beloppet som hämtas gäller för en fyraveckorsintervall.

  Autogiro ansöker du i samband som du anmäler din Lottoprenumeration som du kan göra här:

  Prenumerera på Lotto
  Fick du svar på din fråga?
Mobilspel
 1. Mobilspel 1. Svenska spel i Iphone och Android
  Svenska Spel har skapat en applikation som innehåller målservice och liverättning för Iphone och Androidtelefoner. Där kan du få resultat och följa dina sportspel direkt. Du finner appen  i App store respektive Google play. Vill du istället spela så surfar du in på m.svenskaspel.se från din webbläsare i mobilen.

   Där kan du spela de flesta av våra spel och vår ambition är att utbudet i mobilen i så stor utsträckning som möjligt ska spegla utbudet på vår vanliga hemsida. Information om hur du laddar hem applikationen och en FAQ kan du hitta på länken nedan: Målserviceapp Information om spel via mobil hittar du genom denna länk nedan: Mobilspel
  Fick du svar på din fråga?
Oddset Lången och Mixen
 1. Oddset Lången och Mixen 1. Hur betalar man spel via internet
  För att kunna betala ett spel måste du först ha överfört pengar till ditt spelkonto. Överföringar finner du under mina sidor högst upp till höger på svenska spel när du är inloggad(via dator) Har du frågor hur du överför klicka på länken nedan: Överföringar till spelkonto När du har fört över så väljer du det spel du vill spela. Har du fyllt i kupongen korrekt blir betalaknappen grön. Välj sedan vilken INSATS du vill ha (behövs bara för Bomben, Lången, och Mixen och Keno). 3. Klicka på BETALA-knappen 4. Om du har tillräckligt med pengar på ditt spelkonto betalas spelet och en bekräftelseruta visas. Om inte betalaknappen blir grön beror det oftast på att man fyllt i kupongen fel. När du genomfört betalningen läggs ditt spel under menyn "pågående spel" ta för vana att alltid kolla om spelet ligger där och att allt blivit korrekt.
  Fick du svar på din fråga?
 2. Oddset Lången och Mixen 2. Vilka insatser gäller för spel på Lången
  För närvarande gäller följande maxinsatser: Singlar = 1000 kr/Singel/Tecken/Dag (ombud/internet) Dubblar = 2000 kr/Dubbel/Kombination/Dag (ombud/internet) på varje spelbar Singel/Dubbel Tripplar ? Sexlingar = 10 000 kr / dag (internet) Minimiinsatsen/rad i ett vad är 10 kronor.
  Fick du svar på din fråga?
 3. Oddset Lången och Mixen 3. Insatsgräns på Livespel?

  Insatsgränsen är femtusen kronor per dag för Live.

  Fick du svar på din fråga?
 4. Oddset Lången och Mixen 4. Vad händer om en match blir inställd på Lången?

  Om du spelat en match på Lången och denna match blir inställd så får du en återbetalning på spelet. Ingår matchen däremot i en kombination med andra matcher tex en trippel och en av dessa matcher blir inställd så ger denna match 1.00 i odds. Har du alltså spelat en trippel med oddsen 5.00 * 2.00*2.00 (totalodds: 20.00) och den tredje matchen i kombinationen blir inställd så får blir oddsen istället 5.00 * 2.00*1.00 (totalodds 10.00) Om ingen av matcherna i din kombination spelas så blir det en återbetalning på ditt spel. Om en match blir avbruten innan ordinarie matchtid så kan den av arrangerande förbund ändå förklaras som färdigspelad och då gäller det resultat som var innan matchen blev avbruten. Återbetalning sker om vi inte får besked från förbundet innan vårt programbladsslut om matchen spelats klart, eller om den skall spelas vid ett annat tillfälle. Återbetalning kan dock inte ske innan hela det aktuella Lången-programmet är färdigspelat. Skulle en match bli framflyttad så att den byter dag, men spelas inom tidsrymden för det aktuella programmet, så gäller gjort vad. Om exempelvis Lången-programmet sträcker sig från fredag till tisdag och en lördagsmatch pga dimma istället spelas på måndagen, så gäller fortfarande ditt vad. Reglerna för Oddset finner du på länken nedan.


  https://www.svenskaspel.se/kundservice/regler-och-villkor

  Fick du svar på din fråga?
Oddset Matchen
 1. Oddset Matchen 1. Hur betalar man spel via internet
  För att kunna betala ett spel måste du först ha överfört pengar till ditt spelkonto. Överföringar finner du under mina sidor högst upp till höger på svenska spel när du är inloggad(via dator) Har du frågor hur du överför klicka på länken nedan: Överföringar till spelkonto När du har fört över så väljer du det spel du vill spela. Har du fyllt i kupongen korrekt blir betalaknappen grön. Välj sedan vilken INSATS du vill ha (behövs bara för Bomben, Lången, och Mixen och Keno). 3. Klicka på BETALA-knappen 4. Om du har tillräckligt med pengar på ditt spelkonto betalas spelet och en bekräftelseruta visas. Om inte betalaknappen blir grön beror det oftast på att man fyllt i kupongen fel. När du genomfört betalningen läggs ditt spel under menyn "pågående spel" ta för vana att alltid kolla om spelet ligger där och att allt blivit korrekt.
  Fick du svar på din fråga?
 2. Oddset Matchen 2. Hur spelar jag på Oddset Matchen?
  På Matchen gäller det att förutse slutresultatet (efter ordinarie matchtid) i en utvald match.

  Först väljer du vilken match du vill spela på och sedan hur många mål respektive lag gör.

  Oddsen är löpande, dvs förändras hela tiden beroende på hur insatserna fördelar sig. De aktuella oddsen visas i Text-TV hos ombuden eller på svenskaspel.se. Först vid spelstopp vet man det slutgiltiga oddset. Vill du annullera ett vad måste det göras senast 30 minuter efter att du har gjort vadet.

  Om ingen spelar på rätt resultat blir det så kallad "rullpott", som överförs till en annan Matchen vid ett senare tillfälle
  Klicka på länken nedan för mer information om spelet Matchen.

  Information om Oddset Matchen

  Matchen finner du genom att klicka på länken nedan:
  Oddset Matchen
  Fick du svar på din fråga?
Poker tekniska frågor
 1. Poker tekniska frågor 1. Bordet öppnas inte
  Om bordet inte öppnas när du klickar på det bör du logga ur klienten och logga in igen, då skall bordet öppnas automatiskt om du anmält dig till en turnering.

  Vill spela på ett kontantbord skall det nu gå att öppna utan problem. Du kan även klicka på fliken Sök spelare i Lobbyn och där skriva in ditt Alias, klicka på ditt Alias, därefter på bordet som visas och sedan knappen gå till bord.

  Detta kan ha att göra med att ditt ram-minne på datorn är lågt, kontrollera att din dator uppfyller de systemrekommendationer vi satt upp för pokerklienten:

  Processor: Motsvarande Pentium 300 MHz eller snabbare.
  Operativsystem: Windows 2000, Windows XP eller Windows Vista.
  RAM: Minst 256 MB.
  Upplösning: 800x600 och 256 färger.
  Hårddiskutrymme: Minst 20 MB.
  Fungerande internetanslutning.


  Fick du svar på din fråga?
 2. Poker tekniska frågor 2. Avbrutet spel på Poker
  Om du av någon anledning skulle tappa kontakten med vår spelserver under ett spel så läggs din hand automatiskt om du inte svarar förutsatt att någon vid bordet satsar.

  Om alla passar så är du med tills alla händer visas och har du bästa handen så vinner du, därefter blir du pausad. Skulle någon satsa eller höja och du inte kan svara i tid så läggs din hand och din plats blir pausad.

  Om du spelar en turnering och kontakten bryts kommer din plats att bli pausad, du måste dock betala mörkar när det blir din tur enligt turordningen vid bordet.

  Så snart din uppkoppling återupptagits kan du logga in igen. Om du spelar ett ringspel (cashgame) så måste du själv leta reda på bordet du satt vid och fortsätta spelet. Klicka på "Jag är tillbaka" för att fortsätta spela. Det är inte alltid man finns kvar på bordet, då finns pengarna på pokersaldot och man får ta plats igen.

  Om du spelar en turnering kommer du automatiskt att skickas till "ditt" bord när du loggat in, klicka på "Jag är tillbaka" för att fortsätta spela.

  Tappar du ofta kontakten under en session är det förmodligen någon inställning i din brandvägg eller ditt antivirusprogram som sätter stopp för dig.
  Porten i brandväggen som måste vara öppen är 443.
  I de flesta antivirusprogram går det att välja vilka program som skall få ansluta till Internet. Kontrollera i din manual för antivirusprogrammet hur du skall gå tillväga för att tillåta program att ansluta.

  Om du har ytterligare frågor kring detta bör du kontakta din leverantör av antivirusprogrammet alternativt din internetleverantör för att få support.
  Fick du svar på din fråga?
 3. Poker tekniska frågor 3. Fungerar det att spela poker med mac

  Vi har samma klient både till PC och Mac. Gå in på följande sida och ladda ner klienten: www.svenskaspel.se/poker


  Läs och kontrollera systemkrav för pokerklienten.

  Fick du svar på din fråga?
 4. Poker tekniska frågor 4. Problem vid installation /uppdatering av pokerklienten
  Om klienten av någon anledning stannar i uppgraderingen när du öppnar programmet kan du installera om hela klienten. Avbryt öppningen av klienten och klicka på Startknappen nere till vänster på din skärm. Välj alla program och Svenska Spels poker, där finns en länk till Avinstallera Svenska Spel Poker. När du avinstallerat klickar du på länken nedan för att installera den nya klienten: https://svenskaspel.se/p4.aspx?pageid=67 Kontrollera även att din brandväggsport 443 är öppen, du måste även tillåta poker.exe att ansluta till Internet, detta kan din Internetleverantör eller din datorsupport hjälpa till med om du inte själv har kunskapen.
  Fick du svar på din fråga?
 5. Poker tekniska frågor 5. Systemkrav för Pokerklienten

  Det här är Svenska Spels systemrekommendationer för pokerklienten:

  Processor: Motsvarande Pentium 300 MHz eller snabbare.
  Operativsystem: Windows 2000, Windows XP eller Windows Vista.
  RAM: Minst 256 MB.
  Upplösning: 800x600 och 256 färger.
  Hårddiskutrymme: Minst 20 MB.
  Fungerande internetanslutning.

  Klicka på start, högerklicka på Dator och välj egenskaper så får du fram standardinformation om datorn.

  Om du använder en personlig brandvägg måste den ställas in så att den accepterar pokerklienten.

  Mac-klienten supportas i Mac OS X v10.6 Snow Leopard och Mac OS X Lion.
  Klicka på äpplet uppe till vänster på skärmen och sedan "Om den här datorn".


  iPad-klienten fungerar bäst på iPad2 (iOS 4.3) och framåt, samt iPad mini. Men kommer att fungera på iPad1 då kan det upplevas gå segare.

  Fick du svar på din fråga?
Pokerfrågor
 1. Pokerfrågor 1. VinstSkatt på poker?
  Vid spel på kasino eller poker ska du inte beskattas för de vinster som du gör hos spelarrangörer som finns inom EU/EES-området. Det beror på att lotterier som anordnas inom Sverige är undantagna från skatteplikt.
  Fick du svar på din fråga?
 2. Pokerfrågor 2. Gratisturneringar
  Vi kan på grund av vårt tillstånds utformande, inte att erbjuda några gratisturneringar, vi har däremot ett antal olika prova på bord som är gratis att spela på.
  Fick du svar på din fråga?
 3. Pokerfrågor 3. Hur många bord kan man spela på samtidigt?
  Du kan spela på upp till fem ringspelsbord (cash-bord) samtidigt. Däremot kan du spela på obegränsat antal sit&go och turneringar samtidigt.
  Fick du svar på din fråga?
 4. Pokerfrågor 4. Visa vinnande hand
  Om du blir synad visas din hand automatiskt. Om du inte vill visa vinnande händer, där alla andra lagt sig, måste du klicka i rutan under fliken inställningar. Vid all-in situation i turnering visas alltid båda händerna.
  Fick du svar på din fråga?
 5. Pokerfrågor 5. Byta plats
  Du kan gå ifrån bordet och sedan gå in igen med samma summa pengar som du hade när du lämnade bordet, och sätta dig vid en annan plats. Du kan dock inte gå in igen på samma bord med en mindre summa pengar än du tog med dig från bordet inom 30 minuter efter det att du lämnade bordet. Detta är en så kallad "gentlemannaregel" eller "pocketing rule".
  Fick du svar på din fråga?
 6. Pokerfrågor 6. Vad händer när min betänketid är slut?
  När din betänketid är ute kommer din hand antingen att läggas eller så kommer du att räknas som pass beroende på om spelarna före dig höjt eller passat.

  För att återuppta ditt spel igen måste du klicka på Jag är tillbaka.
  Fick du svar på din fråga?
 7. Pokerfrågor 7. Insatser
  Det minsta lilla mörker insatsen på Svenska spel är 25 öre.
  Den minsta summan du kan ta med dig in på ett bord är 10 SEK
  Högsta möjliga insatsen på en hand är två prisbasbelopp, för tillfället 84 800 SEK.

  Vi erbjuder bord med olika insatser för att alla skall kunna hitta ett passande bord att spela vid.

  För att se hur mycket pengar du kan ta med dig till de olika insatsnivåerna klickahttp://svenskaspel.se/p4.aspx?pageid=85">här.

  Spela aldrig för mer pengar än du kan förlora
  Fick du svar på din fråga?
 8. Pokerfrågor 8. Fusk
  Vi övervakar allt spel som sker på Svenska Spels Pokerklient under våra öppettider. Om du som kund känner dig utsatt för något misstänkt bör du anmäla detta omgående till Kundservice antingen via mail eller telefon 0770-11 11 11 och begära Poker. Detta kan gälla allt från otrevliga chatmeddelanden till att spelare samarbetar på ett otillåtet sätt. När du gör en anmälan måste vi få följande information från dig: o Vilken hand gäller det? o Eventuella Alias (nicknames) som är inblandade. o Vilket bord gäller det? o Vilken tid gäller det? o Vilken sorts fusk/brott mot reglerna misstänker du? Vi kommer då att utreda din anmälan och vid konstaterat brott mot våra regler kommer spelare/spelarna som begått brottet att stängas av i enlighet med de regler som alla pokerspelare måste godkänna. Av säkerhetsskäl går vi inte in närmare på vilka säkerhetssystem vi använder oss av.
  Fick du svar på din fråga?
 9. Pokerfrågor 9. Hur tjänar Svenska Spel pengar på Pokern?
  Vid spel på kontantbord tar Svenska Spel tar ut en avgift (Rake) för varje hand som spelas, för närvarande är vår Rake ca 2,5% av insatserna. Mer information om Raken hittar du genom att klicka på länken nedan: Rake Vid spel i en turnering betalar varje deltagare en anmälningsavgift i samband med registreringen.
  Fick du svar på din fråga?
 10. Pokerfrågor 10. Fylla på pengar/marker
  För att fylla på med marker under ett spel klickar du på Kassa, där kan du överföra pengar från ditt spelkonto till ditt pokerkonto, pengarna fylls på när din pågående hand avslutats.
  Du kan även klicka på Fyll på spelkontot när du är inne under Kassa.

  För att hitta mer information om hur du överför pengar till ditt spelkonto, klicka nedan: http://svenskaspel.se/p4.aspx?pageid=182
  Fick du svar på din fråga?
 11. Pokerfrågor 11. Kösystem till Poker
  När väldigt många spelare loggar in samtidigt skapas en kö till Pokerklienten så att systemen skall kunna hantera alla inloggningar. I dagsläget kan vi logga in cirka två spelare i sekunden.
  Fick du svar på din fråga?
 12. Pokerfrågor 12. Hur mkt pengar har jag på pokerkontot?
  Under fliken kassa kan du dels se hur många marker du har på bordet och dels hur mycket pengar du har kvar att spela för på ditt pokerkonto.
  I Lobbyn ser du hur mycket pengar du har på ditt pokerkonto, i informationsrutan uppe till höger. Storleken på potten syns alltid under markerna vid bordet.
  Fick du svar på din fråga?
 13. Pokerfrågor 13. Turneringsformer
  Det finns två sorters turneringar, dels Sit & Go samt Turneringar. Sit & Go startar så snart det förutbestämda antalet platser vid bordet är fyllda.

  Turneringar startar vid en bestämd tid. Inför turneringen betalar du en startavgift som går till vinstpotten och en anmälningsavgift som vi tar för att vi anordnar spelet.
  För att läsa mer om turneringsspel på Svenska Spel, klicka nedan:
  http://svenskaspel.se/p4.aspx?pageid=35
  Fick du svar på din fråga?
 14. Pokerfrågor 14. Vem får spela Poker?
  För att spela Poker krävs ett Spelkort.
  För att ha ett Spelkort måste du vara minst 18 år, folkbokförd i Sverige och inte ha skyddad identitet, detta för att vi inhämtar personuppgifter från SPAR och måste kunna säkerställa bl.a. åldersgränserna som vi har på våra spel.

  Här hittar du mer information om hur du skaffar Spelkort:

  https://svenskaspel.se/p4.aspx?pageid=1196&origin=SvenskaSpel&originPart=SvS_Bli_kund&isLayer=false

  Anställda som jobbar med pokern får enligt Svenska Spels policy själva inte spela på vår nätpoker, inte heller VD, chefer över Poker, Försäljnings och marknadschefer Poker samt anställda på IT-drift. Personal på Casino Cosmopol får inte medverka i turneringar där finalspel avgörs på något Casino Cosmopol.
  Fick du svar på din fråga?
 15. Pokerfrågor 15. Privata turneringar och bord
  Vill du utmana polarna på en turnering eller på ett ringspel så måste du först registrera bordet eller turneringen hos oss genom att fylla i formulären som du kan se nedan. I formuläret fyller du i vilken typ av turnering, mörkstruktur/limit, inköp och antalet startmarker ni vill ha. När du beställt ditt bord eller din turnering kommer det ett bekräftelsemail som du kan skicka vidare till dina kompisar.
   
  Fick du svar på din fråga?
 16. Pokerfrågor 16. Bordet är fullt
  Gå tillbaka till Lobbyn och välj vilket bord du vill in på. Om bordet fortfarande är fullt kan du välja att ställa dig i kö, antingen till ett bestämt bord, alternativt till det första bordet, med den bestämda insatsen, där det finns en plats ledig.
  Fick du svar på din fråga?
 17. Pokerfrågor 17. Noteringar i Pokerklienten
  Det finns möjlighet att göra noteringar på dina motspelare.
  När du sitter vid ett bord finns det en penna och ett anteckningsblock längst upp i cirkeln runt varje spelare. Om du klickar på cirkeln kan du göra noteringar på denna spelare.
  Observera att informationen sparas lokalt på den dator du spelar på.

  Avinstallerar du klienten kan du välja att spara dina noteringar. PC & Mac - Vill du ta bort lokala filer som användarinställningar, spelhistorik och spelanteckningar?

  På Windows XP ligger noteringarna på C:\Documents and Settings\[user]\Local Settings\Application Data\Boss Media\Casino\Svenska Spels Poker.
  På Windows 7 ligger noteringarna på: C:\Användare [Users]\AppData\Local\Boss Media\Svenska spels Poker.
  Kryssa i "Visa dolda filer och mappar" i Utforskaren, under Ordna, Mapp och sökalternativ & visning.

  På Mac är mappen dold.
  1. Håll ner ALT och gå till "Gå" menyn. Du skall då kunna se biblotek poppa upp där som en "filhanterare".
  2. Gå sedan in i mappen Applications Support/Boss Media/ Svenska Spels Poker/ Svenska Spels Poker.
  3. Höger klicka på Svenska Spels Poker och välj "Visa paketets innehåll".
  4. Nu visas de dolda filerna. Kolla under Contents/MacOS/notes. Där ligger även handhistoriken.  Fick du svar på din fråga?
 18. Pokerfrågor 18. Spelbudget för Poker
  Första gången du loggar in i pokerprogrammet kommer du att få sätta dina egna spelgränser. Gränserna gäller både i tid, pengar, sit&go och turneringar. Du sätter dina personliga gränser själv och du kan enkelt se hur mycket pengar du spelat för ,hur lång tid du spelat och hur mycket som återstår på respektive gräns genom att klicka på spelgränser i Pokerrummets lobby. Vill du läsa mer om hur spelbegränsningarna fungerar och när de uppdateras så följ denna länk nedan: Spelbegränsningar för Poker
  Fick du svar på din fråga?
 19. Pokerfrågor 19. Var hittar jag min Handhistorik?
  Du kan hitta din handhistorik på olika ställen i Poker klienten.
  När du är inne på ett bord finns en snabbknapp uppe till vänster alternativt går du till Menyn nere till vänster och väljer Tjänster. Även i lobbyn under fliken Support finner du dina senaste händer i handhistoriken.

  Mac användare kan behöva konfigurera inställningar för att handhistoriken skall fungera. Ett pop-up meddelande dyker upp med en länk till instruktionerna. https://svenskaspel.se/?pageid=1781

  De 1000 senaste händerna sparas på den dator du spelar på.
  På Windows XP ligger handhistoriken på C:\Documents and Settings\[user]\Local Settings\Application Data\Boss Media\Casino\Svenska Spels Poker.
  På Windows 7 ligger handhistoriken under: C:\Användare [user]\AppData\Local\Boss Media\Svenska spels Poker.
  Kryssa i "Visa dolda filer och mappar" i Utforskaren, under Ordna, Mapp och sökalternativ & visning.

  På Mac är mappen dold.
  1. Håll ner ALT och gå till "Gå" menyn. Du skall då kunna se biblotek poppa upp där som en "filhanterare".
  2. Gå sedan in i mappen Applications Support/Boss Media/ Svenska Spels Poker/ Svenska Spels Poker.
  3. Höger klicka på Svenska Spels Poker och välj "Visa paketets innehåll".
  4. Nu visas de dolda filerna. Kolla under Contents/MacOS/handhistorik. Där ligger även noteringar.

  Du har också möjlighet att maila till oss och fråga hur din hand såg ut vid ett visst tillfälle. Vi behöver då veta följande:

  o Vilket handnummer gäller det? (Om du har handnumret behöver du inte ange något mer i din förfrågan.
  o Vid vilket bord satt du?
  o Vilken tid spelade du?
  o Vilket Alias/kundnummer har du ?

  Observera att Kundservice endast kan hjälpa till med enstaka händer och inte hela sessioner.
  Fick du svar på din fråga?
 20. Pokerfrågor 20. Hur fungerar slumptalsgeneratorn?
  Rättvisa spel är ett av våra kännetecken och därför använder vi oss av GTECH G2 Poker (Boss Media) avancerade slumptalsgenerator. PricewaterhouseCoopers , en internationellt erkänd revisionsbyrå, samt Lotteriinspektionen har gjort oberoende kontroller av systemet och fastställt att det är statistiskt giltigt. Under våra öppethållanden övervakas alla spel och transaktioner, dels av fysiska personer samt av datorsystem. Är du intresserad över hur själva slumptalsgeneratorn fungerar så finns en utförlig teknisk beskrivning som du hittar om du följer länken nedan. Slumptalsgeneratorn
  Fick du svar på din fråga?
 21. Pokerfrågor 21. Information om satelliter
  En satellit är en turnering där priserna utgår i form av plats i en framtida, större turnering. Beroende på antalet deltagare kvalificerar sig ett visst antal spelare till nästa steg eller till finalen. Prispotten i satelliterna överförs till finalturneringen. En och samma spelare kan bara ha en plats i finalturneringen. Spelare ansvarar själv för att han/hon kan delta den dag och tid som finalen spelas och Svenska Spel meddelar inte när nästa turnering skall spelas. Om du är inloggad i klienten när finalsatelliten startar kommer bordet att öppnas automatiskt. För att se turneringsschemat klicka nedan: Turneringsschema Du kan också se när delfinaler och finaler spelas, i Turneringslobbyn i Pokerklienten. För att få mer information om våra turneringar, klicka nedan: Turneringar
  Fick du svar på din fråga?
 22. Pokerfrågor 22. Överföringar till och från pokerklienten
  När du loggat in på Pokerklienten kommer du direkt till Kassan där du fyller i vilken summa du vill föra över från ditt spelkonto till Pokerklienten. Behöver du fylla på spelkontot klickar du på knappen ?fyll på spelkontot? som finns i samma kassavy. Varje gång du avslutar och stänger ner Pokerklienten förs dina pengar automatiskt in på ditt spelkonto.
  Fick du svar på din fråga?
Skraplotter
 1. Skraplotter 1. Vem kontrollerar att Bingodragningarna och lotterna inte manipuleras?
  Bingobrickor, lotter och dragningar slumpas fram med hjälp av en slumpgenerator. Slumpgeneratorn är typgodkänd av Lotteriinspektionen som har tagit Statens Kriminaltekniska Laboratorium till sin hjälp vid godkännandet.
  Fick du svar på din fråga?
 2. Skraplotter 2. Efterlevandeskydd vid klövervinst
  Om vinnare avlider under tiden den period vinstutbetalningen pågår, utbetalas till dödboet ett engångbelopp motsvarande återstående utbetalningar diskonterade med räntan på betalningsdagen. Diskonteringen skall ske till högsta marknadsnoterade realränta (köpnotering) på gällande realräntemarknad vid tillfälle då realränteobligationen säljs.
  Fick du svar på din fråga?
 3. Skraplotter 3. Hur mycket kan jag vinna på Triss Månadsklöver?
  Du kan maximalt vinna 100 000 kr i månaden i 25 år.
  Fick du svar på din fråga?
 4. Skraplotter 4. Är det någon skillnad mellan att spela lotter på Internet eller att köpa papperslott?
  Nej. Vinstplaner och vinstchanser är exakt lika. Något undantag kan dock förekomma vid kampanjer hos ombuden. Triss och de andra lotterna spelas på samma sätt både som papperslott och elektronisk lott. Eftersom vinstplanerna - en för papperslotterna och en för nätlotterna - är konstruerade på samma sätt oberoende av distributionskanal, så är vinstchansen och antal vinster exakt lika. Däremot är de inte beroende av varandra på så sätt att antalet vinster minskas i ett försäljningsställe på grund av vinster i den andra.
  Fick du svar på din fråga?
 5. Skraplotter 5. Avbrutet spel på Lotter
  När du skrapar en lott och skrapet av någon anledning avbryts innan du har vinstkontrollerat lotten hamnar den som oskrapad under Pågående spel. Där kan du klicka på lotten och fortsätta skrapa. Lotten kommer att ligga kvar som oskrapad tills nästkommande morgon då den automatiskt skrapas, en vinstkontroll görs och eventuell vinst sätts in på spelkontot. Lotten kan du därefter se under Avgjorda spel.
  Fick du svar på din fråga?
 6. Skraplotter 6. Trisslott med Bonusruta

  På den nya Trisslotten kan du vinna på tre olika sätt med Bonusrutan.

  Vinn hela skrapfältet: Får du tre lika belopp i skrapfältet och sen en stjärna i Bonusrutan så vinner du summan av skrapfältets samtliga belopp. Vinststorlek från 12 000 kr till 111 000 kr.
   
  En extra chans: Du kan skrapa fram ett extra belopp som kombineras med beloppen på ordinarie skrapfält för att få tre lika. D v s om du skrapar fram två lika belopp i ordinarie skrapfält kan ett tredje, likadant belopp dyka upp i Bonusrutan.

  Gångervinsten: Har du tre lika belopp i skrapfältet och en gångerruta med 2,5 eller 10 i bonusrutan så får du multiplicera din vinst.

  Fick du svar på din fråga?
 7. Skraplotter 7. Hur spelar jag på Triss/DubbelTriss?
  Trisslotten är vår populäraste skraplott. Vill du veta mer om den så klicka på länken nedan:
  Information om Trisslotten

  Med Dubbeltriss får du möjlighet att lägga ihop två Trisslotter och chans att vinna på tre olika sätt.

  För mer information om lotten klicka på länken nedan:
  Information om Dubbeltriss

  Vill du skrapa Triss eller Dubbeltriss klicka på länken nedan:
  Skrapa Lotter
  Fick du svar på din fråga?
 8. Skraplotter 8. Hur spelar jag på Tia?
  Det finns olika Tialotter du kan välja mellan.
  För mer information om Tialotterna klickar du på länken nedan:
  Information om Tialotter

  Vill du köpa en Tialott klickar du på länken nedan:
  Skrapa Tialott
  Fick du svar på din fråga?
Spelkortet och mina sidor
 1. Spelkortet och mina sidor 1. Rensa mina tidigare spel
  Tyvärr är det inte möjligt att radera dina tidigare spel. De kommer dock att rensas per automatik efter två år. Orsaken till detta är att vi måste kunna följa upp vad som har hänt på ditt spelkonto i fall att du skulle råka ut för tekniska problem.
  Fick du svar på din fråga?
 2. Spelkortet och mina sidor 2. Hur gör jag en adressändring?
  Svenska Spel får uppdateringar från SPAR (SPAR= Statens Person och Adress Register) vilket gör att din adress ändras med automatik när du anmäler adressändring.
  Fick du svar på din fråga?
 3. Spelkortet och mina sidor 3. Hur förlänger jag mitt spel på svenskaspel.se
  För att förlänga ett spel på Internet börjar du med att logga in med ditt användarnamn och lösenord på svenskaspel.se och klickar på Mina sidor.

  Du är nu på dina Avgjorda spel. På sida 1 visas dina tjugofem senaste spel och du har möjlighet att bläddra till tidigare lagda spel med hjälp av pilen till höger ovanför spelen.
  Du förlänger önskat spel genom att bocka i rutan till vänster om spelet och klicka på knappen Förläng. Bekräfta köpet genom att klicka på Förläng ytterligare en gång i bekräftelserutan. Kontrollera sedan att spelet är korrekt under Pågående spel.
  Du kan endast förlänga ett spel i taget.
  Fick du svar på din fråga?
 4. Spelkortet och mina sidor 4. Jag vill avsluta mitt Spelkort och/eller spelkonto
  För att avsluta dig som kund hos oss behöver vi få ett meddelande från dig, antingen via e-post, telefon eller brev.

  Du kan också välja att avsluta ditt spelkonto, dvs inte spela på Internet men däremot kunna ha kvar ditt spelkort för spel hos ombudet med automatisk vinstbevakning.

  Innan du avslutar ditt spelkonto på Internet är det viktigt att du plockar ut dina pengar från ditt spelkonto, för sedan muspekaren över mina sidor och klicka på spärra spelkonto .
  Fick du svar på din fråga?
 5. Spelkortet och mina sidor 5. Hur fungerar vinstbevakningen på Spelkortet?
  Om du har spelat via ombud och inte hämtar ut vinsten inom 92 dagar efter avslutat spel, så sätter vi in det på ditt bankkonto. Har du inte anmält bankkonto hos oss så betalas outhämtade butiksvinster in på spelkontot.

  För att ta del av vinst på spelkontot loggar du in eller skapar inloggning på svenskaspel.se.

  Fick du svar på din fråga?
 6. Spelkortet och mina sidor 6. Jag vill ändra min e-post för bevakning?
  För att ändra din e-post för bevakning så loggar du in med ditt Användarnamn och ditt lösenord längst upp till höger på www.svenskaspel.se.

  Välj Bevakningar i menyn på mina sidor.

  Klicka på Ändra e-post som står överst. Ange din nya e-postadress och klicka på OK längst ner på skärmen. Nu är din e-postadress ändrad.
  Fick du svar på din fråga?
 7. Spelkortet och mina sidor 7. Var hittar jag min kontohistorik på svenskaspel.se
  När du loggar in på svenskaspel.se väljer du "Kontohistorik" på "Mina sidor" som du hittar vid ditt namn.(Högst upp till höger på sidan)

  Under kontohistoriken visas kostnader för spel, annullerade spel, dina vinster samt överföringar till och från spelkontot.
  Fick du svar på din fråga?
 8. Spelkortet och mina sidor 8. Hur skaffar jag ett spelkort

  Du skaffar ett Spelkort genom att klicka på länken här: Bli kund


  och följ anvisningarna. Kortet skickas sedan till din folkbokföringsadress. Här får du även en inloggning på svenskaspel.se Du kan även beställa ett spelkort hos ditt spelombud.

  Fick du svar på din fråga?
 9. Spelkortet och mina sidor 9. Kostar Spelkortet något?
  Nej, Spelkortet är gratis och dessutom så bevakar vi dina vinster så att du inte missar något.

  Läs mer om spelkortet här

  Dessutom kan du få resultatmejl och vinstinfo - Snabb information om dina spel via e-post, så att du vet om du vunnit eller ej. Gäller oavsett om du spelat på internet eller hos ditt spelombud.
  Fick du svar på din fråga?
 10. Spelkortet och mina sidor 10. Vad är ett spelkonto?
  Har du ett spelkonto kan du spela spel, kontrollera dina spel, hämta resultat och få tillgång till andra personliga tjänster på svenskaspel.se

  Du skapar ett spelkonto genom att välja ett lösenord och användarnamn. Följ länken för att skapa spelkonto.

  Skapa Spelkonto
  Fick du svar på din fråga?
 11. Spelkortet och mina sidor 11. I vilken ordning visas mina betalda spel?
  De visas i den ordning du spelat dem, med senast gjorda spel överst. Det finns även en uppdelning i pågående och avgjorda spel. Ett spel är pågående tills matchen eller dragningen är klar. När resultatet för ditt spel är fastställt hamnar spelet under fliken "Avgjord".
  Fick du svar på din fråga?
 12. Spelkortet och mina sidor 12. Jag vill stödja min klubb hur gör jag?
  Svenska spel har avsatt 50 miljoner kronor som skall gå till landets idrottsklubbar. Vilka klubbar det blir bestämmer du. Har du ett spelkort eller spelkonto så kan du ansluta till tjänsten. Där väljer du upp till tre idrottsklubbar som du vill stödja. Du ansluter dig på webben, mobilen, i butiken eller hos svenskaspels kundservice . När du gjort detta så förvandlas varje krona du spelar till 10 poäng som sen fördelas på de klubbar du valt. För mer information klicka på länken nedan. Stöd ungdomsidrotten
  Fick du svar på din fråga?
 13. Spelkortet och mina sidor 13. Hur börjar jag spela på Internet?
  Klicka på länken: Bli kund/Skapa inloggning

  Där kan du registrera dig och skapa användarnamn och lösenord. När du skapat din inloggning och innan du kan spela behöver du föra över pengar till ditt spelkonto. Hur du gör detta kan du läsa om här: Överföringar
  Fick du svar på din fråga?
 14. Spelkortet och mina sidor 14. Jag har ingen svensk folkbokföringsadress
  För att kunna inneha ett spelkort och spelkonto så måste man vara folkbokförd i Sverige och vara minst 18 år. För att säkerställa dessa uppgifter måste vi göra en kontroll mot SPAR, Statens person och adressregister. När dessa uppgifter inte finns i SPAR kan vi inte göra de kontroller som krävs och följden blir då att du inte kan inneha ett spelkort och inte heller ett spelkonto på internet.
  Fick du svar på din fråga?
 15. Spelkortet och mina sidor 15. Vilka villkor gäller för spelkort och spelkonto?
  På följande sida kan du läsa avtalsvillkoren Villkor

   För att kunna läsa villkoren krävs att du har Acrobate reader installerad, har du inte det kontakta kundservice via e-post så skickar vi villkoren till dig.
  Fick du svar på din fråga?
 16. Spelkortet och mina sidor 16. Jag vill ha ett nytt spelkort
  Om du förlorat ditt Spelkort kan du beställa ett nytt kort genom att klicka på länken nedan: Beställ spelkort  Spelkortet är gratis.

  Du kan också ringa 0770-11 11 11 och beställa ett nytt Kundkort direkt genom vår röststyrda telefonservice eller genom att prata med vår Kundservice (Personlig betjäning). Kortet kommer efter några dagar. Får du meddelanden om att du har fler kort eller att du ej är aktiv är det enklast att kontakta vår Kundservice på telefon: 0770-11 11 11.
  Fick du svar på din fråga?
 17. Spelkortet och mina sidor 17. Hur annullerar jag ett spel?

  För att annullera ett spel på Internet börjar du med att logga in med ditt användarnamn och lösenord på svenskaspel.se, klickar på Mina sidor och välj Pågående spel.

  Du annullerar önskat spel genom att bocka i rutan till vänster om spelet och klicka på knappen annullera.

  Vill du annullera fler spel måste du göra ett i taget.


  Observera att om du spelat på internet så kan du inte annulera Lången/Mixen eller Livespel

  Fick du svar på din fråga?
 18. Spelkortet och mina sidor 18. Pausalternativ
  Hej
  Det finns olika sätt att pausa sig på Svenska spel.

  Lättast sätter du spelpaus själv genom att logga in och gå till Spelkoll och där välja Pausa från spel.
  Där kan du välja att pausa från allt spel i butik, online, poker, Casino Cosmopol och Vegas.
  Det går också att välja bara Vegas eller bara Poker.
  De paustider som finns är 3,6,12 eller 36 månader och en satt spelpaus går ej att häva.

  Du kan också med ett samtal till kundservice välja att helt avsluta dig som kund. Då kan du dock när som helst aktivera dig igen.

  Det går också bra att ringa Kundservice på 0770-11 11 11  så hjälper vi dig sätta den spelpaus du önskar.
  Fick du svar på din fråga?
 19. Spelkortet och mina sidor 19. När sätts vinster in på mitt spelkonto?
   
  Fick du svar på din fråga?
Stryktipset ,Europatipset och Måltipset
 1. Stryktipset ,Europatipset och Måltipset 1. 13 tröja?
  Från och med den 25/2 2011 kan man inte längre beställa en 13 ? tröja, när man fått 13 rätt på Stryktipset. Tröjorna har tagits bort från vårt sortiment.
  Fick du svar på din fråga?
 2. Stryktipset ,Europatipset och Måltipset 2. Hur förlänger jag mitt spel på svenskaspel.se
  För att förlänga ett spel på Internet börjar du med att logga in med ditt användarnamn och lösenord på svenskaspel.se och klickar på Mina sidor.

  Du är nu på dina Avgjorda spel. På sida 1 visas dina tjugofem senaste spel och du har möjlighet att bläddra till tidigare lagda spel med hjälp av pilen till höger ovanför spelen.
  Du förlänger önskat spel genom att bocka i rutan till vänster om spelet och klicka på knappen Förläng. Bekräfta köpet genom att klicka på Förläng ytterligare en gång i bekräftelserutan. Kontrollera sedan att spelet är korrekt under Pågående spel.
  Du kan endast förlänga ett spel i taget.
  Fick du svar på din fråga?
 3. Stryktipset ,Europatipset och Måltipset 3. Hur betalar man spel via internet
  För att kunna betala ett spel måste du först ha överfört pengar till ditt spelkonto. Överföringar finner du under mina sidor högst upp till höger på svenska spel när du är inloggad(via dator) Har du frågor hur du överför klicka på länken nedan: Överföringar till spelkonto När du har fört över så väljer du det spel du vill spela. Har du fyllt i kupongen korrekt blir betalaknappen grön. Välj sedan vilken INSATS du vill ha (behövs bara för Bomben, Lången, och Mixen och Keno). 3. Klicka på BETALA-knappen 4. Om du har tillräckligt med pengar på ditt spelkonto betalas spelet och en bekräftelseruta visas. Om inte betalaknappen blir grön beror det oftast på att man fyllt i kupongen fel. När du genomfört betalningen läggs ditt spel under menyn "pågående spel" ta för vana att alltid kolla om spelet ligger där och att allt blivit korrekt.
  Fick du svar på din fråga?
 4. Stryktipset ,Europatipset och Måltipset 4. Flera rader med fem rätt på Måltipset, betalas flera frispel ut då?
  Om du bara har en rad med fem rätt så får du ett frispel. Är det flera rader så betalas dessa ut i kontanter istället(10 kronor per rad med fem rätt).
  Fick du svar på din fråga?
 5. Stryktipset ,Europatipset och Måltipset 5. Hur går lottningen på Måltipset till?
  Lottningen av inställda matcher på Måltipset bygger på de fem senaste årens målstatistik från de tre högsta serierna i Sverige och England.

  Vid lottningen märks 100 bollar med olika varianter på det sammanlagda målantalet i matchen (alltså ej matchens resultat).

  Fördelningen av bollarna är enligt följande:

  0 mål - 7 bollar
  1 mål - 17 bollar
  2 mål - 23 bollar
  3 mål - 21 bollar
  4 mål - 16 bollar
  5 mål - 9 bollar
  6 mål - 4 bollar
  7 mål - 2 bollar
  8 mål - 1 boll
  Fick du svar på din fråga?
 6. Stryktipset ,Europatipset och Måltipset 6. Vad är ett M-system?
  M-system står för matematiskt system, vilket innebär att man garderar/täcker in mer än ett teckenalternativ på en eller flera matcher. Till skillnad mot en enkelrad där man bara kan fylla i ett tecken per match.
  Vinner du och har spelat matematiskt system så kan du därför räkna med fler undervinster.

  För Stryktipset är det minsta matematiska systemet 2 rader, dvs en halvgardering och det största systemet är 41 472 rader. Där emellan finns det ytterligare ett 60-tal systemvarianter att välja på.

  För mer information hänvisar vi till kupongens baksida alternativt gå in på denna pdf :

  M-system

  I ett matematiskt system på Måltipset, gäller att du kan markera 9-14 matcher dvs från 9 rader upp till 3 003 rader
  Fick du svar på din fråga?
 7. Stryktipset ,Europatipset och Måltipset 7. Hur fungerar Jackpot på Stryktipset
  Skulle det vara så att ingen får 13 rätt på stryktipset så går vinstsumman vidare i Jackpot till nästa omgång. Är det flera vinnare med 13 rätt så delas jackpoten mellan dessa vinnare. Är man ensam vinnare med 13 rätt på Stryktipset vinner man alltid minst 10 Miljoner + eventuell jackpott!

  Vill du spela på spel med helgens alla jackpotar så har vi jackpotpåsen för dig Klicka på ikonen, jackpotpåse uppe till höger bland alla våra spel.
  Fick du svar på din fråga?
 8. Stryktipset ,Europatipset och Måltipset 8. De rader som jag får vid vinst på fem rätt på Måltipset är de endast slumprader?
  Nej, inte om du löser in din vinst under tisdag till lördag . Då tar vår sk Xperten ut dessa rader, vilket innebär att de är viktade efter vad experterna säger.
  Fick du svar på din fråga?
 9. Stryktipset ,Europatipset och Måltipset 9. Hur spelar jag systemspel
  För mer information om hur du spelar och rättar våra systemspel klicka på länken: Systemspel
  Fick du svar på din fråga?
 10. Stryktipset ,Europatipset och Måltipset 10. Hur spelar jag på Stryktipset, Europatispet och Måltipset?
  Klicka på länken nedan för mer information om Stryktipset.
  Stryktipset

  För mer information om Europatipset klicka på länken nedan:
  Europatipset

  För mer information om Måltipset, klicka på länken nedan:
  Måltipset
  Fick du svar på din fråga?
 11. Stryktipset ,Europatipset och Måltipset 11. Vad är ett Reducerat system, ett R-system
  I ett reducerat system har man minskat det antal rader som ett motsvarande matematiskt system skulle innehålla. Chanserna att vinna blir naturligtvis lägre men insatsen minskar också avsevärt.

  Om man skulle göra enkelrader av ett matematiskt system med 4 helgarderingar så får man ut 81 möjliga kombinationer på 81 enkelrader. För att göra ett reducerat system så tar man bort ?x? antal rader i det matematiska systemet. I detta fall tar man bort 72 rader vilket gör att endast 9 rader återstår. Alltså 9 kombinationer av de tidigare 81 finns kvar. Dessa 9 rader/kombinationer (nyckelrader) bildar det reducerade systemet.

  Detta system kallas i vår broschyr för R 4-0-9. (R=Reducerat, 4=4 helgarderingar, 0=0 halvgarderingar, 9=9 rader totalt)

  I och med att 72 kombinationer försvunnit från det matematiska systemet har även 72 chanser att få 13 rätt försvunnit. Man har nu fått ett system som ger minst en rad med 12 rätt för 9 kronor om man sätter de 9 ogarderade matcher. Man har alltså sparat 72 kronor genom att spela ett reducerat system.

  Chansen till 13 rätt finns ju ännu kvar men den är mindre. U-systemen är också reducerade. Skillnaden är man kan sätta ett utgångstecken på sina garderingar och i och med detta har man möjligheten att påverka teckenfördelningen på nyckelraderna.

  Vill du läsa mer kan du ladda ner en broschyr om hur du spelar och rättar våra systemspel? Klicka på länken nedan: Systemspel
  Fick du svar på din fråga?
 12. Stryktipset ,Europatipset och Måltipset 12. Hur lottas matcherna på Europatipset?

  Underlaget för lottning av Europatipset kommer fr.o.m 1 Januari 2013 att baseras på matchernas startodds istället för på Tio tidningars tips. Det betyder att även om oddset ändras, kommer underlaget för lottning alltid att vara baserat på startoddset.
  Nedan kommer ett exempel på hur det fungerar rent praktiskt.

  Exempel:
  Startodds är 1,25-2,80-10,5, detta räknas om i procent och blir då:
  64% - 29% - 8%

  Detta i sin tur bryts ner i 16-delar och blir:
  10,22-4,56- 1,22

  Varpå manuell avrundning tar vid och ger
  10- 4 - 2

  Detta ligger till grund för lottningen.

  Om den manuella avrundningen kan tilläggas att det måste vara minst 2 delar på varje tecken varför låga 1,22 avrundas till 2 istället för 1.

  Fick du svar på din fråga?
 13. Stryktipset ,Europatipset och Måltipset 13. Hur lottas matcherna på Stryktipset?
  Till grund för lottningen på Stryktipset ligger de s.k Tio tidningars tips. De tio förhandstipset sammanställs till ett protokoll, och för varje match sammanräknas antalet tippade ettor, kryss och tvåor.

  För att inte ge förhandstipsen alltför stort inflytande får varje match också en fast tilldelning där varje tecken får två enheter med på lottningshjulet. Med andra ord finns redan från starten två möjligheter till tecknet 1, två till tecknet X och två till tecknet 2.

  Tillsammans med Tio tidningars tips ger detta en total av sexton möjliga utfall per match vid lottningen, varav minst två för varje tecken. Det innebär att varje tecken har minst en chans på åtta att falla ut vid dragningen, som sker med ett motoriserat lottningshjul. Exempel: Om förutsägelsen för en match enligt Tio tidningars tips är 6 ettor, 4 kryss och 0 tvåor, så finns det 8 chanser av 16 för tecknet 1 att bli draget, 6 chanser för tecknet X och 2 chanser för tecknet 2.

  Tendenslottningen görs av Statens kontrollant direkt efter spelstopp.
  Fick du svar på din fråga?
 14. Stryktipset ,Europatipset och Måltipset 14. Avbrutna matcher
  Följande gäller enligt reglerna för Stryktips, Europatipset och Topptipset. Avbryts en match före den ordinarie matchtidens utgång och förklaras av arrangerande fotbollsförbund för färdigspelad gäller det resultat som var vid matchens slut. Med färdigspelad match menas en match som inte ska spelas till slut eller spelas om vid ett senare tillfälle. Om inget officiellt beslut från fotbollsförbundet tagits, inom Tipsomgångens utgång, anses matchen inte vara färdigspelad. Då kommer resultatet istället att lottas. För mer information om reglerna vid inställda matcher se punkt 2.3 i regelhäftet som du hittar här: Regelhäfte
  Fick du svar på din fråga?
Teknik
 1. Teknik 1. Vad är Flash?
  Flash är ett tilläggsprogram till din webbläsare (t ex Microsoft Explorer).
  Mer information om flash hittar du på länken nedan:
  http://www.macromedia.com

  För att kunna använda svenskaspel.se krävs att du har Flash installerat.

  Vill du ladda ner Flash, klicka på länken nedan:
  http://get.adobe.com/se/flashplayer/
  Fick du svar på din fråga?
 2. Teknik 2. Avbrutet spel på Lotter
  När du skrapar en lott och skrapet av någon anledning avbryts innan du har vinstkontrollerat lotten hamnar den som oskrapad under Pågående spel. Där kan du klicka på lotten och fortsätta skrapa. Lotten kommer att ligga kvar som oskrapad tills nästkommande morgon då den automatiskt skrapas, en vinstkontroll görs och eventuell vinst sätts in på spelkontot. Lotten kan du därefter se under Avgjorda spel.
  Fick du svar på din fråga?
 3. Teknik 3. Cookies och filer
  Ser sidan konstig ut eller har du fått tekniska problem på sidan så kan det oftast lösas genom att rensa tillfälliga Internetfiler och Cookies i din webbläsare. Cookies är små textfiler som lagras i din dator varje gång du går ut på olika sidor. Dessa behöver rensas ibland för att internetsidorna ska fungera optimalt. Du gör detta genom att klicka på verktyg uppe i din webbläsare (internet Explorer) Välj internetalternativ längst ner i dialogrutan. Klicka sedan på ta bort temporära filer, cookies. När du rensat detta måste du stänga ner alla internetfönster du har igång på datorn.
  Fick du svar på din fråga?
 4. Teknik 4. Vilka operativsystem/webbläsare funkar för svenska spel

  Detta behöver du för att få störst glädje av svenskaspel.se:


  Operativsystem


  Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Mac OS X 10.4 eller senare. Processor, internminne och grafikkort


  Pentium 4; 2GHz och 512 MB RAM


  Multimedia-grafikkort med minst 128 MB minne, och med de senaste drivrutinerna installerade, kan behövas för vissa spel.


  Skärmupplösning 1024x768 pixlar.


  Internetanslutning


  Fast bredband (ADLS/DSL) 0,5 mbit/s eller mobilt bredband Turbo 3G. Internetanslutning med 2 Mbit/S kan behövas för vissa spel och videoinslag.


  Webbläsare


   Internet Explorer 9,  Safari 5 (På Mac OS), senaste versionen av Google Chrome eller Mozilla Firefox


  Flash


   Flash Player version 10.0.x eller senare.

  Fick du svar på din fråga?
 5. Teknik 5. Zoom
  Ibland kan man ha kommit åt en Zoomknapp som gör att sidan ser konstig ut. Tex kommer ingen betalaknapp fram trots att man fyllt i kupongen korrekt. Zoomnivån skall vara på 100% och du finner inställningarna nere i högra hörnet i din webbläsare i form av ett förstoringsglas. Eller uppe i internetmenyn under "visa"
  Fick du svar på din fråga?
 6. Teknik 6. Avbrutet Bingospel

  Fick du svar på din fråga?
Trissprenumeration
 1. Trissprenumeration 1. När kommer lotterna?
  Är fakturan betald vid förfallodagen som är i slutet av månaden så skickas lotterna med B-post och kommer till dig omkring den 15:e i månaden efter inbetalning.
  Fick du svar på din fråga?
 2. Trissprenumeration 2. Hur betalar jag prenumerationen på Triss?
  Prenumerationen betalas i förskott mot faktura eller via autogiro. Fakturan kommer i samband med lotterna.

  Tillsammans med det första lottutskicket bifogas en blankett för ansökan om autogirobetalning. Autogirohämtningen sker den 30:e i varje månad.
  Fick du svar på din fråga?
 3. Trissprenumeration 3. Hur ändrar jag antalet lotter i min prenumeration?
  Det går utmärkt att kontakta Kundservice för att utöka eller minska antalet lotter i din Trissprenumeration. Telefonnummer till kundservice är: : 0770-11 11 11 Du får dessutom erbjudanden om att utöka antalet lotter i din prenumeration i samband med dina ordinarie utskick.
  Fick du svar på din fråga?
 4. Trissprenumeration 4. Hur skaffar jag en Trissprenumeration?
  Du kan skapa en prenumeration på denna sida genom att klicka på länken nedan:

  Prenumerera

  Du är även välkommen att kontakta kundservice på tel: 0770- 11 11 11.
  Fick du svar på din fråga?
Vegas
 1. Vegas 1. Hur loggar jag in på vegasmaskinerna?

  Du loggar in med ditt kundnummer som står på ditt spelkort. Lösenordet är dina sex första siffror i ditt personnummer.

  Fick du svar på din fråga?
 2. Vegas 2. Påverka Vegas-automaterna?
  Alla spel som finns i en Vegas-automat är godkända av Lotteriinspektionen (LI) Innan LI godkänner ett spel måste det testas av ett oberoende testinstitut i USA, som heter GLI. Inget spel får stoppas in i en Vegas utan denna noggranna kontroll. Uppkopplingen mot det centrala datasystemet är viktig för att fortlöpande kontrollera och garantera att inget sker med spelet på plats. Skulle någon på den fysiska spelplatsen försöka påverka programvaran går en signal till centralsystemet som omedelbart stänger av värdeautomaten. Personalen på en restaurang kan alltså inte ställa om spelen.
  Fick du svar på din fråga?
 3. Vegas 3. Påverkas Vegasmaskinen av tidigare vinster
  Alla Vegasautomater är hopkopplade mot en central server, men det finns även en dator i varje automat. Den dator tillika logikenhet som finns i varje Vegasautomat sköter sig helt själv och slumpar vid varje spel fram en ?seed? (sifferkombination) som omvandlas till vinst eller förlust.

  Det finns således inget minne av tidigare spel eller vinster. Alla speltransaktioner skickas därefter till centralsystemet hos Svenska Spel.

  Vinstchansen styrs alltid av slumpen, och alla automater är kopplade till ett och samma centralsystem. Oavsett vilken summa man har satsat, eller vunnit, på en automat påverkar alltså inte sannolikheten att få vinstutdelning.

  Varje knapptryck är ett helt nytt spel, med precis lika stor chans att vinna.
  Fick du svar på din fråga?
 4. Vegas 4. Måste jag alltid ha med mig mitt Spelkort?

  Nej. Om du kan eller har skrivit upp ditt kundnummer så kan du använda det vid inloggningen. Du kan även få dina inloggningsuppgifter utskrivna av personalen på spelplatsen mot uppvisande av giltig legitimation.


  Fick du svar på din fråga?
 5. Vegas 5. Varför erbjuder Svenska Spel Vegas?

  Svenska Spel har fått i uppdrag av staten att tillhandahålla värdeautomatspel i Sverige. I uppdraget ingår att på ett ansvarsfullt och säkert sätt erbjuda de spel som efterfrågas. Regeringen anser att staten bör äga, styra eller på annat sätt ha insyn i de stora aktörerna på spelmarknaden. 

  Bedrägeririsker, social skyddshänsyn och konsumentintressen är viktiga frågor både när spelformer utvecklas och i verksamheten i övrigt. Därför ges tillstånd bland annat för sådana spelformer som kan bedömas medföra risker av social karaktär och som bedöms kunna motverka illegalt spel. 

  Svenska Spels uppdrag från staten går inte ut på att vinstmaximera vilket skiljer Svenska Spel från de oreglerade aktörerna. Det gör det möjligt att se till spelarnas bästa och erbjuda ett tryggare alternativ. Målet är att Svenska Spels produkter ska vara till glädje för spelaren

  Fick du svar på din fråga?
 6. Vegas 6. Kan någon annan använda mitt Spelkort?

  Nej, Spelkortet är personligt. För att någon skall kunna använda ett Spelkort krävs kännedom om dess lösenord. Om du förlorar ditt Spelkort så kontakta Svenska Spels kundservice. Det är inte tillåtet att låna ut Spelkort eller att använda någon annans Spelkort.


  Fick du svar på din fråga?
 7. Vegas 7. Hur ändrar jag mina gränser på Vegas?

  När du vill ändra dina belopps- och tidsgränser kan du göra det direkt i automaten eller på svenskaspel.se/spelkoll. Om du väljer att höja en dagsgräns ändras den dagen efter kl 08.00 och en månadsgräns efter 30 dagar. Vill du sänka dina gränser slår de däremot igenom direkt.


  Fick du svar på din fråga?
 8. Vegas 8. Kan jag spela för pengar på mitt spelkonto på Svenskaspel.se?

  Nej, du spelar fortfarande med kontanter på Vegas. Det går i dagsläget varken att sätta in pengar på spelkontot eller ta ut pengar därifrån när du spelar Vegas. Regelverket/lagen som styr Vegas tillåter inte att pengar sätts tillbaka på Spelkortet. Observera att du måste skapa en inloggning på Svenskaspel.se med ett unikt lösenord för att kunna spela på nätet och ta del av alla våra övriga tjänster.

  Fick du svar på din fråga?
 9. Vegas 9. Varför måste man logga in med Spelkortet i automaten?

  För att vi på Svenska spel vill att våra kunder ska spela sunt. När du loggar in första gången ombeds du sätta tre gränser, belopp per dag, belopp per månad och tid per dag, för att hålla koll på ditt spelande. Du kan även följa din spelhistorik. Detta kan man även göra på www.svenskaspel.se/spelkoll. Ansökan om Spelkort kan göras på Vegas spelplatser, hos ditt spelombud, här eller via Kundservice på tel 0770-111111.

  Fick du svar på din fråga?
 10. Vegas 10. Vad är det för regler kring vem som får spela Vegas?

  För att spela Vegas måste man vara 18 år och inneha ett Spelkort från Svenska Spel. Alla som ansöker om Spelkort måste vara folkbokförda i Sverige.


  Fick du svar på din fråga?
 11. Vegas 11. Kan jag logga in på fler automater samtidigt?

  Nej. Du kommer inte kunna vara inloggad på mer än en automat åt gången

  Fick du svar på din fråga?
 12. Vegas 12. Vad krävs för att få ha Vegas spelautomater?
  En restaurang måste ha ett giltigt serveringstillstånd och en bingohall måste ha ett giltigt bingotillstånd för att få ha Vegas spelautomater. Anledningen är att en plats med serveringstillstånd är en reglerad miljö som regelbundet kontrolleras. Tillsammans med restaurang- eller bingohallsägaren gör Svenska Spel en bedömning av den blivande affärspartnern och den tänkta spelplatsen. För att en spelplats ska vara aktuell kontrolleras bland annat hur etableringen ser ut i närområdet. Dessutom kontrolleras affärspartnerns lämplighet, det vill säga dennes allmänna laglydnad, ekonomisk skötsamhet, lokalens lämplighet, läge och placering av spelautomater i lokalerna.

  Affärspartnern har huvudansvaret att uppfylla de villkor och regler som reglerar värdeautomatspel, samt för att följa Svenska Spels bestämmelser. Hanteringen av värdeautomatspel ska ske på ett ansvarsfullt, säkert och tillförlitligt sätt. Därefter ansöker Svenska Spel om tillstånd för spelautomater hos Lotteriinspektionen, som sedan skickar ärendet på remiss till kommunen. Svenska Spel är innehavare av speltillståndet som sedan är kopplat till den aktuella spelplatsen och dess ägare
  Fick du svar på din fråga?
Vikinglotto
 1. Vikinglotto 1. Varför lägger inte svenska spel ner Vikinglotto. Det verkar ju ändå knappt vara någon som spelar?
  Det är sant att Vikinglotto är ett av de mindre spelen på marknaden, men det omsätter ändå drygt 100 miljoner kronor per år och har en grupp trogna spelare som uppskattar spelet.
  Fick du svar på din fråga?
 2. Vikinglotto 2. Hur spelar jag på Viking Lotto?

  Klicka på länken nedan för information:Vikinglotto


   Viking Lotto går inte att spela via internet

  Fick du svar på din fråga?
Vinster,resultat och kvitton
 1. Vinster,resultat och kvitton 1. Varför måste jag visa legitimation när jag ska hämta ut en vinst?
  Svenska Spel införde den ökade ID-kontrollen för att öka säkerheten för dig vid vinstuthämtning gällande vinster som övertsiger 1000 kronor. Vi säkerställer att rätt vinst går till rätt kund. Vi får genom ID-kontrollen även bättre möjlighet att utreda eventuella oegentligheter vid misstanke om brott. All information rörande de uppgifter som registrerats om spelaren behandlas konfidentiellt. Endast behörig myndighet kan erhålla sådana uppgifter enligt svensk lag, vilket kan vara fallet i samband med brottsutredningar etc.
  Fick du svar på din fråga?
 2. Vinster,resultat och kvitton 2. Hur fungerar vinstbevakningen på Spelkortet?
  Om du har spelat via ombud och inte hämtar ut vinsten inom 92 dagar efter avslutat spel, så sätter vi in det på ditt bankkonto. Har du inte anmält bankkonto hos oss så betalas outhämtade butiksvinster in på spelkontot.

  För att ta del av vinst på spelkontot loggar du in eller skapar inloggning på svenskaspel.se.

  Fick du svar på din fråga?
 3. Vinster,resultat och kvitton 3. Vad händer med outtagna vinster
  När du spelar med spelkort är dina spel automatiskt vinstbevakade och betalas ut till dig när tre månader har gått och du själv inte hämtat ut vinsten.

  Fick du svar på din fråga?
 4. Vinster,resultat och kvitton 4. Hur reklamerar jag mina spel?
  Om du inte har fått den vinst du anser sig vara berättigad till eller av annan anledning önskar göra en anmärkning (reklamation) avseende spel så ska du kontakta Svenska Spels Kundservice på tel: 0770-11 11 11 eller via mejl kundservice@svenskaspel.se
  Reklamation ska göras så snart som möjligt dock senast tre månader efter att den spelomgång som reklamationen avser har avslutats.
  Svenska Spel rekommenderar att Kunden använder en särskild reklamationsblankett som kan hämtas Här.
  Du kan även ringa Kundservice så skickar vi ut en blankett till dig. Den finns även hos våra ombud. Gäller reklamationen spel på Vegas så finns blanketten hos respektive restaurang.
  Om reklamationen godkänns, betalas eventuella vinster sedan ut till det bankkonto du angivit till oss alternativt skickas som en Plusgiroutbetalning till din folkbokföringsadress. Utbetalning på utbetalningsavi är avgiftsbelagd.
  Fick du svar på din fråga?
 5. Vinster,resultat och kvitton 5. Mitt Spelkvitto är borta
  Om du har spelat med ditt spelkort och förlorar ditt spelkovitto så ringer du Kundservice på 0770-11 11 11.

  Där kan vi spärra ditt kvitto så ingen kan hämta ut din eventuella vinst.

  Fick du svar på din fråga?
 6. Vinster,resultat och kvitton 6. Hur länge är kvitto och lotter giltiga?
  Om du inte har hämtat ut din vinst tre månader efter avslutat spel betalas de automatiskt ut till ditt bankkonto eller spelkonto beroende på vad du valt.

   

  En lott har alltid ett sista inlösensdatum på baksidan av lotten.
  Utgångna lotter kan dock vinstkontrolleras upp till ett år i efterhand.
  Skicka då in lotterna till:

  Svenska Spel
  Reklamation
  621 80 Visby
  Fick du svar på din fråga?
 7. Vinster,resultat och kvitton 7. Var hämtar jag ut min vinst?
   
  Fick du svar på din fråga?
 8. Vinster,resultat och kvitton 8. När sätts vinster in på mitt spelkonto?
   
  Fick du svar på din fråga?
Överföringar
 1. Överföringar 1. Hur för jag över pengar FRÅN Spelkontot?

  Så här gör du för att överföra pengar från ditt spelkonto till bankkonto:

  Logga in på svenskaspel.se och för muspekaren över texten Mina sidor.
  Välj Överföring från spelkonto i översikten.
  Kontrollera att ditt bankkontonummer står angivet under texten "Dina pengar kommer att sättas in på bankkonto":
  Fyll i summan du vill överföra och ditt lösenord på svenskaspel.se.
  Klicka sedan på OK.
  Denna överföring tar 2-3 bankdagar beroende på din banks rutiner för insättning.

  Om bankkontonumret saknas eller är felaktigt, måste du först komplettera med korrekta uppgifter genom att klicka på "Registrera bankkonto" Observera att det kommer göras en kontroll mot bankgirocentralen på att dina uppgifter hos Svenska Spel passar ihop med dina bankkontouppgifter. Därför är det viktigt att bankkontot är ditt personliga.


   

  Fick du svar på din fråga?
 2. Överföringar 2. Vad är 3D Secure
  Det är en säkerhetslösning framtagen av VISA och Mastercard i syfte att höja säkerheten kring kortbetalningar över internet. Lösningen bygger på att överföringen måste autentiseras hos den bank som utfärdat kortet. Vid fler frågor kontakta din kortutgivandebank.
  Fick du svar på din fråga?
 3. Överföringar 3. Finns det något minimibelopp för insättning?
  Ja! När man sätter in pengar till Svenska Spel finns det minsta belopp på alla våra betalningsmöjligheter. Bankkort: 25kr Internetbank: 25 kr
  Fick du svar på din fråga?
 4. Överföringar 4. Hur aktiverar man 3D Secure?
  För att 3D Secure ska aktiveras krävs att den bank som utfärdat kortet stöder tjänsten. Beroende på vilken bank du har så får du som kund antingen sätta ihop en kod hos kortutgivande bank eller så får du en dosa från din bank. För vidare information kring aktivering, vänligen kontakta din bank.
  Fick du svar på din fråga?
 5. Överföringar 5. Jag har fått nytt bankkort. Hur ändrar jag det vid överföring?
  Har du fått ett nytt bankkortsnummer och/eller ny giltighetstid behöver du ändra detta på svenskaspel.se i samband med nästa överföring.
  Gör så här:
  Logga in på svenskaspel.se och klicka på Mina sidor.
  Välj Överföring till spelkonto. Välj på överföringssidan "Ersätt bankkort", fyll sedan i beloppet du vill överföra samt ditt lösenord hos Svenska Spel (samma lösenord som du loggar in med) och klicka på "För över pengar" 

  Du kommer nu skickas till en ny sida där ordernummer för den aktuella transaktionen visas. Fyll där i ditt kortnummer i rutan längst till vänster, giltighetstiden på kortet i rutan i mitten och din CVC/CV2 kod i rutan till höger, klicka sedan på "Betala".

  Av säkerhetsskäl måste du vänta i 7 dagar innan du kan flytta pengar från ditt spelkonto till ditt bankkonto. .
  Fick du svar på din fråga?
 6. Överföringar 6. Vad är veckobudget
  Vi tycker det är viktigt att man har koll på sitt spelande och vi arbetar aktivt med spelansvar. Därför har vi tagit fram ett antal verktyg som ska vara till hjälp för dig som kund. Veckobudgeten är ett av dessa verktyg och den innebär att du själv måste ange en gräns för det belopp du max tillåter dig att föra över till ditt spelkonto. Det sker ingen automatisk överföring av den gräns du sätter utan det är endast en budget. Svenska Spel lägger sig inte i hur hög eller låg gräns du sätter, utan det är bara ett verktyg för att du ska kunna lägga ditt spelande på en nivå som du tycker är lagom. Om du försöker överskrida det belopp du har valt kommer inte överföringen att gå igenom, utan du får då vänta tills veckobudgeten uppdateras natten till måndag Veckobudgeten är överordnad den budget som redan idag finns på Poker, dvs om du sätter en lägre gräns på din veckobudget än vad du satt för Poker, så är det veckobudgeten som gäller. Du kan ändra din veckobudget när du vill. En sänkning av budgeten slår igenom direkt medan en höjning slår igenom nästa kalendervecka.
  Fick du svar på din fråga?
 7. Överföringar 7. Hur anmäler jag mitt bankkonto på Internet?
  Innan du kan överföra pengar från ditt spelkonto måste du först anmäla ditt bankkontonummer till oss. Det gör du genom att logga in på ditt spelkonto, klicka på mina sidor och sedan vidare till registrera bankkonto.
  Har du ingen inloggning så behöver vi få in ditt  bankkontonummer skriftligen. Du finner blanketten här: Blankett för Bankkontoanmälan
   
  Har du inte möjlighet att skriva ut denna blankett, vänligen skicka ett mejl till oss så sänder vi motsvarande med posten.
  Fick du svar på din fråga?
 8. Överföringar 8. Går det att betala med andra kort än bankkort?
  Godkända bankkort är: Visa eller MasterCard/EuroCard med säkerhetsnummer (CV2-kod). Observera att korten måste vara utgivna av en svensk bank. Kort av typen Electron eller Maestro fungerar ej. Andra sätt att föra över pengar på hittar du om du klicka på länken nedan: Information om överföringar till Spelkonto
  Fick du svar på din fråga?
 9. Överföringar 9. Säkerhetsnummer på bankkort
  För att kunna erbjuda dig en hög säkerhetsnivå när du överför pengar till ditt spelkonto med bankkort gör vi, i samarbete med bankerna en kontroll mot bankkortets säkerhetsnummer. Säkerhetsnumret är slumpmässigt framtagen och får endast användas som verifikation vid distansköp. Säkerhetsnumret kallas CVV2-kod för VISA, Mastercard kallar det för CVC2-kod. De har samma betydelse men de heter olika beroende på att det är två olika organisationer som ger ut korten. Du hittar säkerhetsnumret på baksidan av kortet. Det är de tre sista siffrorna på fältet med din namnteckning. Övriga bankkort har inte säkerhetsnummer. Om du vill veta mer om säkerhetsnummer, kontakta din kortutgivande bank.
  Fick du svar på din fråga?
 10. Överföringar 10. Överföring via E-kort

  Det går att använda Swedbanks och Nordeas e-kort för att överföra pengar via bankkortet.

  Gör så här:

  1. Logga in på www.svenskaspel.se
  2. Du har ett program i din dator som känner av att här kan man göra en överföring via bankkort, utfärdat av banken och får frågan om du vill generera ett kortnummer.
  3. Programmet genererar därefter kortnumret
  4. Du får en fråga om du vill skicka kortet till i vårat fall www.svenskaspel.se
  5. Du trycker OK
  6. Kortnumret skickas till oss och visas på www.svenskaspel.se.


  Observera att kortnumret INTE registreras utan detta måste du göra göra manuellt. Du måste själv mata in uppgifterna på överföringssidan.
  7. Giltighetstiden är E-kortets giltighetstid.
  8. Säkerhetsnummer - CV2 kod är den kod som finns på ditt e-kort.

  Vi vill informera om att vi har en spärr på 14 dagar från att man registrerar eller ändrar bankortsnummer till att man kan göra ny ändring på bankkortsnumret. Du kan inte heller överföra från spelkontot till bankkontot förren efter 7 dagar efter bankkortsändringen.


  Skulle det ändå inte fungera så kontakta oss på telefon 0770-11 11 11 eller via e-post.
  Fick du svar på din fråga?
 11. Överföringar 11. Hur för jag över pengar TILL Spelkontot?

  Det finns två sätt att överföra pengar till spelkontot, via bankkort eller via direktbetalning via internetbank (funkar endast för Swedbank, Nordea, SEB samt Handelsbanken).

  För att göra en överföring via bankkort så går du in på sidan "Överför till spelkonto", välj sedan insättningsalternativet bankkort, fyll i beloppet du vill sätta in samt ditt lösenord hos Svenska Spel (samma som du loggar in med). Klicka sedan på "För över pengar". Om du inte använt ditt bankkort vid en överföring till spelkontot tidigare, eller om ditt kort ej stödjer full 3DSecure så kommer du nu att skickas till en sida där du får fylla i kortnummer, giltighetstid på kortet samt CVC/CV2 kod. Därefter skickas du till din internetbank där du får verifiera köpet. Om köpet genomförs med en fullständig 3DSecureverifiering så sparas kortet och du kommer inte att behöva fylla i kortnummer vid nästa överföring.

  För att göra en insättning via direktbetalning genom internetbanken så går du in på sidan "Överföring till spelkonto", välj sedan vilken bank du kommer att betala ifrån. Fyll sedan i beloppet samt ditt lösenord hos Svenska Spel (samma som du loggar in med) och klicka sedan på "För över pengar". Du skickas nu till din bank för verifiering av köpet.


   Överföringar

  Fick du svar på din fråga?
 12. Överföringar 12. Överföringar till och från pokerklienten
  När du loggat in på Pokerklienten kommer du direkt till Kassan där du fyller i vilken summa du vill föra över från ditt spelkonto till Pokerklienten. Behöver du fylla på spelkontot klickar du på knappen ?fyll på spelkontot? som finns i samma kassavy. Varje gång du avslutar och stänger ner Pokerklienten förs dina pengar automatiskt in på ditt spelkonto.
  Fick du svar på din fråga?
Inget svar hittades, skicka gärna din fråga via vårt kontaktfomulär.
Skapa ditt lösenord i fältet nedan
Du har loggat in med ett engångslösenord.
Vänligen skapa ditt nya lösenord.
Tack!
Dina uppgifter är nu registrerade.
Lösenord via sms
Vet du att du snabbt kan få nytt lösenord via sms om du skulle glömma ditt? Ange bara mobilnummer och svara på en kontrollfråga under Kontoinställningar.
Kontoinställningar