•  


Kom igång med Poker

Ladda ner pokerklient
Senast uppdaterad 23 november, 2012 Kallemydia vinner SM i Duell på Svenska Spels Poker

Kalle Vestberg vinner Duell-SM

Kalle ”KALLEMYDIA” Vestberg kvalade in till SM-Duell för 100 kronor. Han vann sedan nio raka matcher värt en SM-titel och 47 652 kronor.

På onsdagen samlades 389 deltagare till det åttonde eventet i årets SM-serie. Vissa av spelarna hade kvalat sig in till turneringen och 34-åriga Kalle Vestberg från Bromölla i Skåne var en av dessa.

Till Duell-SM via kval

Inför SM Duell arrangerades duell-kvalturneringar för 100 kronor där vinnaren av tre raka matcher fick en biljett till SM-Duell-eventet. Det krävdes tre raka matcher för att vinna biljetten och det gjorde Kalle.

Väl i turneringen fick en tredjedel en så kallad ”walk” där man inte behöver spela första rundan, eftersom det är udda antal spelare anmälda i turneringen. Kalle hade inte den turen så han fick hela nio Duell-matcher att ta sig igenom över två dagar.

Final mot ”IrGlisk”

Väl framme i finalen ställdes han mot ”IrGlisk” och det tog inte lång tid innan det var över. SM-titeln och 47 652 kronor går till Kalle ”KALLEMYDIA” Vestberg.

Kvalkungen

– Grattis till SM-titeln och stora pengar. Hur känns det?
– Det känns väldigt bra just nu. Jag har aldrig vunnit så mycket pengar förut.
– Siktar du på en dubbel nu?
– Jag kvalade faktiskt in till Main också, för 20 kronor, så självklart siktar jag på dubbeln på söndag. Det blir ändå svårt då jag inte har tillräckligt med tålamod för långa turneringar.
– Trodde du att du skulla ha någon chans att vinna SM-Duell?
– I en kommentar på Facebook efter Pokerstudio-avsnittet inför Duell, skrev jag att jag skulle vinna allting. Jag bara kände det. Känns kul att den känslan höll hela vägen, säger Kalle och skrattar.

Ta chansen och bli svensk mästare - ladda ner klienten här
Skapa ditt lösenord i fältet nedan
Du har loggat in med ett engångslösenord.
Vänligen skapa ditt nya lösenord.
Tack!
Dina uppgifter är nu registrerade.
Lösenord via sms
Vet du att du snabbt kan få nytt lösenord via sms om du skulle glömma ditt? Ange bara mobilnummer och svara på en kontrollfråga under Kontoinställningar.
Kontoinställningar