Glädjeyra för tre nyblivna Lottomiljonärer i Skaraborg

2024-05-06: Tre av 30 nyblivna miljonärer i Andra Chansen finns i Skaraborg. När glädjechocken har lagt sig för vinnarna väntar såväl husbilsköp som renovering och resor tack vare deras respektive vinster om en miljon kronor.

Det visade sig en extra lyckosam Andra Chansen-dragning för Skaraborg med inte mindre än tre nya miljonärer. Vinnarna från Lidköping, Skara och Vara har nu gratulerats av Svenska Spel Tur.

− Jag började skaka när jag såg vinsten innan jag helt förstod. Sen kollade jag igen på natten för att se att det verkligen var sant, säger mannen i paret från Vara som delar sin vinst.

Nu ska paret i 60-årsåldern förverkliga drömmen om att köpa en husbil.

− Jag och frugan tittade på husbilar tidigare under dagen och skojade om att det bara fattades en Lottovinst, och så hände det. Jag är en person som inte vill ta lån så då måste man spara till allt, så denna vinst underlättar mycket, berättar mannen.

En pensionerad kvinna från Lidköping fick även hon en glädjechock när hon upptäckte att hon blivit en av de 30 vinnarna i Andra Chansen som fick en miljon kronor vardera.

− Det känns väldigt bra, mycket angenämt! Det blev en liten chock när jag fick på mig glasögonen och såg vinsten, säger kvinnan när hon gratuleras av Svenska Spel Tur.

Efter drygt tio års spelande på Lotto blev drömmen om en miljonvinst sann. Nu planerar hon att utöka den pågående renoveringen av sitt hus samt ta med sambon på en resa framöver.

− Vi ska hitta på lite skojigheter. Vinsten gör att vi kan göra saker som vi tänkt oss men aldrig gjort.

Drygt två mil ifrån kvinnan fick även en man i 55-årsåldern från Skara en glad överraskning när han såg sin miljonvinst.

− Det är chockerande och fantastiskt på samma gång. Jag blev tom i huvudet när jag såg vinsten av en slump, säger mannen glatt. Jag är ödmjukt tacksam över att vinna en miljon kronor. Pengarna kommer användas i det vardagliga livet.

Med lördagens miljonvinster inräknade har Västra Götalands län tagit hem hela 24 miljonvinster under året.

De vinnande spelen lämnades in hos Matinspiration i Vara, Framnäs Livs och online.